Beruházás

2020.07.08. 16:56

A vízi- és horgászturizmust fejlesztették három településen az Alsó-Szigetközben

Nagybajcson, Vámosszabadiban és Véneken fejlesztettek mintegy 135 millió forintból.

Forrás: MTI

Fotó: Képünk illusztráció. Fotó: Pixabay

Területrehabilitációval, eszközbeszerzéssel és programok kialakításával fejlesztették a vízi- és horgászturizmust az Alsó-Szigetköz három településén, Nagybajcson, Vámosszabadiban és Véneken, mintegy 135 millió forintból – tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzat hétfőn az MTI-t.

A fejlesztés keretében Nagybajcson medertisztítás, két tónál stégek és játszóterek kialakítása mellett vízibicikliket, vízirájdert és horgászcsónakokat vásároltak.

Vámosszabadin és Véneken a kenuzási lehetőségek kialakítása volt a fő prioritás a Mosoni-Dunán. Véneken egy kajak-kenu tárolót, úszóstéget és pavilont is építettek.

A Terület- és településfejlesztési operatív program 127 millió forinttal támogatta a beruházásokat, amelyek hozzájárulnak Alsó-Szigetköz turizmusának fellendítéséhez. A fejlesztést egyebek mellett az indokolta, hogy a térség turisztikailag feltáratlan terület, annak ellenére, hogy kerékpárral és tömegközlekedéssel is könnyen megközelíthetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában