Helyi gazdaság

2018.12.14. 11:28

2022-ig elhalasztják egységes cigisdobozok bevezetését - A trafikosok üdvözölték a döntést

A MDKSZ szerint ezzel a döntéssel a hazai dohány-kiskereskedelmi piac kapott egy esélyt a további stabilizálódásra.

A Magyar Dohány Kiskereskedők Szövetsége (MDKSZ) üdvözölte az egységes cigaretta-csomagolás bevezetésének 2019. május 20-ai határidejét elhalasztó kormányzati rendelet-módosítást az MTI-nek pénteken eljuttatott közleményben.


A MDKSZ megjegyezte: azzal, hogy az egységes dohánytermék-csomagolások bevezetését 2021. december 31-ig tolták ki, a hazai dohány-kiskereskedelmi piac kapott egy esélyt a további stabilizálódásra.

    

A dohány-kiskereskedelem ugyan egyre stabilabb rendszerként működik az öt évvel ezelőtti átszervezés óta, ám az egyre szigorodó szabályozás miatt nincs könnyű helyzetben a mintegy 18 ezer embernek munkát adó szektor - közölte a dohány-kiskereskedők szakmai és érdekvédelmi tömörülése.    

    

Lengyel Antal, az MDKSZ elnöke a közlemény szerint elmondta,  a további stabilizálódáshoz arra is szükség van, hogy lehetőséget kapjanak a dohányboltok üzemeltetői a forgalmazható termékkör további bővítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában