Helyi gazdaság

2018.03.26. 08:17

Ősszel életbe léphet a Magyar Utazási Irodák Szövetségének új etikai kódexe

Ősszel életbe léphet a MUISZ új etikai kódexe, betartását pedig állandó etikai bizottság ellenőrzi majd - írta a Világgazdaság hétfőn.

A lap emlékeztet, hogy az immár 200-nál több taggal bíró szervezet az elmúlt hónapok eseményei (Green Travel, Indulhatunk.hu csődje) kapcsán határozott etikai kódexe átdolgozásáról, hogy a MUISZ-tagság egyfajta minőségi védjegy legyen. 


Feladatokat kapnak az utazási irodák az uniós biztosításközvetítői irányelv (IDD) kapcsán is: július 1-jén lép életbe a szabály, amely szerint az utazásközvetítő cégek négy napon belül kötelesek lesznek átutalni az utasok által befizetett összegeket az utakat valóban megszervező irodáknak.


A MUISZ szerint az utasok számára egyértelmű biztonságot a jogosulatlan utazásszervezőkkel szemben az nyújthat, ha az utazási irodák felügyeletét megerősítik, és az ellenőrző testület kiterjedt jogosítványokat kap a csalárd cégek elleni fellépésre - írta a lap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában