Helyi gazdaság

2017.06.20. 11:59

Panelből penthouse: új emeleteket kaphatnak a ferencvárosi panelek

Budapest legnépszerűbb lakónegyede, a ferencvárosi József Attila-lakótelep épületállománya az utóbbi években jelentősen romlott, a felújítási javaslatok között szerepel az emeletráépítés is.

Ferencváros önkormányzata pályázatot írt ki a József Attila-lakótelep megújítására, mivel az épületek állapota jelentősen leromlott az utóbbi néhány évben - írja az Index. A felújítási javaslatok között szerepelt az energetikai korszerűsítés, a liftek beszerelése, az épületek esztétikai megújítása, a zöldterületek rendezése, zajvédelem, parkok és közösségi központ létrehozása.


A pályázat kiírásának legérdekesebb része az emeletráépítés, amelyre két stratégiát dolgoztak ki. Az elsőnél egy-két szintet építenének a házakra. A második verzió esetében a tetőn egy nyitott, egy fedett és egy zárt teret hoznának létre, így a lakóknak lehetőségük nyílna napozásra, grillezésre, kondizásra a lakótömb tetején. A bővítési tervek között oldalirányú építés is szerepel, elsősorban erkélyekkel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában