Helyi gazdaság

2015.09.28. 18:05

Hitelintézeti Szemle: erősíti a pénzügyi rendszert a devizahiteles probléma rendezése

Címkék#gazdaság

A devizahitelek problémájának rendezése közvetlenül és áttételes csatornákon keresztül is erősíti a magyarországi pénzügyi rendszert.

A devizahitelek problémájának rendezése közvetlenül és áttételes csatornákon keresztül is erősíti a magyarországi pénzügyi rendszert, emellett  fenntartható módon támogatja a gazdasági növekedést - olvasható az idei harmadik Hitelintézeti Szemlében, amelyet hétfőn mutattak be Budapesten a Magyar Nemzeti Bankban (MNB).


A lakossági deviza-jelzáloghitelek kivezetéséről szóló tanulmányt a friss kiadványban Kolozsi Pál Péter, Banai Ádám, és Vonnák Balázs jegyzi. 


Kolozsi Pál Péter a hétfői bemutatón kiemelte: a devizahitelek forintosítása olyan időpontban történt, amikor a jogi és gazdasági előfeltételek megléte miatt a szükségszerűen felmerülő kockázatok alacsony szintre csökkentek, illetve azokat a konverzió várható jóléti és társadalmi hatásai ellensúlyozták.


Hangsúlyozta azt is, hogy a forintosítás összességében pozitív hatással volt a bankrendszer stabilitására, és a devizahitelek problémáját rendező csomag mind közvetve, mind közvetlenül pozitívan hathat a pénzügyi közvetítésre. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában