Helyi gazdaság

2015.07.16. 08:13

Bővülhet az új szocpol

Bővülhet az otthonteremtési támogatás keretösszege és a hozzáférés is. A július elsején indult új szocpol félszázezer érdeklődőt vonzott eddig.

Bővülhet az otthonteremtési támogatás keretösszege és a hozzáférés - írja a Napi Gazdaság csütörtöki számában.

A július elsején indult új szocpol félszázezer érdeklődőt vonzott eddig, a legnagyobb érdeklődés vidéken tapasztalható. Az új támogatási forma segítségével használt ingatlanok vásárlásához is igényelhető állami támogatás.

Egygyermekes család minimum 500, maximum 780 ezer forintot kaphat. Két gyerek esetén a támogatás 800 ezer és 1,7 millió forint közötti, míg három gyereknél már 1,2-2,6 millió forint lehet. A négygyerekesek minimum 1,6, legfeljebb pedig 3,25 millió forintra számíthatnak.

A támogatás célja, hogy a gyermekes vagy gyermeket vállaló családok könnyebben jussanak lakáshoz. A lehetőséget meglévő vagy előre vállalt gyermekek után lehet igénybe venni. Utólagos támogatást csak az kaphat, aki már legalább egy gyermeke után igénybe vette a támogatást, majd újabb gyermeke született.

Ha meglévő gyermekek után igényelik a támogatást, nincs életkori korlát. Ha viszont születendő gyermekre szeretnék kérvényezni, akkor házastársi kapcsolat szükséges, és a felek egyike sem töltheti be az igénylés időpontjában 40. életévét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában