Nem felejtik el Gábort

2024.02.01. 06:30

Focikupával emlékeznek fájóan fiatalon elhunyt barátjukra Öttevényen - Kilenc csapat mérkőzik szombaton

Az öttevényi Fekete Gábor huszonhét évesen, 2013 január végén hunyt el gyógyíthatatlan daganatos betegségben. Barátai azóta minden évben focikupával őrzik humoros, közösséget mindig előtérbe helyező személyiségét; eddig egyetlen torna maradt ki a járvány miatt.

Szeghalmi Balázs

Fekete Gábor (1986-2013)

Így a február első szombatján rendezett örömfoci – Gábor is élt-halt a legnépszerűbb labdajátékért – a jubileumi 10. teremfoci kupa lesz Fekete Gábor emlékére a Győr közeli településen.

„Február 3-án, szombaton kilenc csapat indul a `Fekete Gábor Focitornán´ az öttevényi sportcsarnokban, az együttesekben kizárólag Gábor közeli hozzátartozói, barátai lépnek majd pályára. Összesen 60-70 játékosra számítunk, a körmérkőzések reggel 9 órakor kezdődnek. A kupa nem nyílt, mégis, ahogy a korábbi esztendőkben, ezúttal is szépszámú közönséget várunk szurkolni, emlékezni” – tudtuk meg Fehérvári Jácinttól, az egyik szervezőtől.

Fekete Gábor (1986-2013)

Miután a „Fekete Gábor Vándorkupát” egy évre megkapja a bajnok együttes, a csapatok a hagyományoknak megfelelően átsétálnak az öttevényi temetőbe és gyertyát gyújtanak a jóbarát tiszteletére, a közösen töltött boldog órák emlékére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában