Szeresd a fát!

2019.11.11. 18:53

Kölcseys diákok ültettek fát Győrben – fotó

Benedek Elek gondolatainak jegyében a 10 millió fa civil kezdeményezéshez csatlakozva a Győri Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai gesztenyefa csemetét ültettek az Erzsébet ligetben.

Tudósító

A faültetésre az Élet napján, november 9-én került sor. Az intézmény örömmel csatlakozott a felhíváshoz, hiszen Örökös Ökoiskolaként fontos feladatának tartja a környezet védelmét, a Föld és szűkebb környezetünk élhetőbbé tételét.

„Fát ültetni bölcs dolog. Évezredek óta tudja ezt az emberiség. Azontúl, hogy éltető levegőt biztosít számunkra, léte üzenet mindannyiunknak. A kis csemete megerősödik, erőt szív magába, évtizedek alatt kiteljesedik élete, lombkoronája kibomlik. Ez idő alatt események százait látja, őrzi némán, hangtalanul” – hangzott le Csüdömné Szalai R Judit intézményvezető köszöntőjében.

A faültetéssel az intézmény fennállásának 90 éves évfordulójára is emlékezett egyben. A kis fácskára emléktábla került („Ezt a vadgesztenyefát az egykori Szent Imre herceg, jelenleg Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai ültették csatlakozva a „10 millió Fa” civil kezdeményezéshez iskolájuk alapításának 90. évében, 2019. november 9-én.”), mely hűen őrzi ez egykori és a jelenkori kölcseys diákok szándékát: együtt-közösen dobban a szívünk a jó cél érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában