Hagyományőrzés

2024.05.21. 13:37

Pünkösdi lovasfelvonulás Bőnyben

Lovas felvonulásal, étellel és itallal várták az érdeklődőket Bőnyben. Pünkösd hétfőn megteltek az utcák, a kisiskolások néptáncoltak.

Kisalföld.hu

Pünkösdi lovas felvonulást tartottak hétfőn Bőnyben. Kevés település őrzi ezt a szép hagyományt, de Bőnyben összefogtak a családok, a nyugdíjasklub, a polgárőrség, és a Magyar Tábor Egyesület, hogy létrejöhessen ez a program. 

Pünkösdi lovas felvonulás volt Bőnyben.
Pünkösdi lovas felvonulás volt Bőnyben.
Forrás: Magyar Tábor Egyesület/Gyüre Éva 

A faluban több ponton étellel, itallal fogadták a felvonulókat. A gyülekezőpontokon Csaba Atya áldotta meg a résztvevő lovasokat, ezután egy betyár mondott vidám köszöntőt és indult tovább a csapat. Minden megállónál táncoltak a néptáncos kisiskolások. 

Minden megállónál táncoltak a kisiskolások.
Minden megállónál táncoltak a kisiskolások.
Forrás: Magyar Tábor Egyesület/Gyüre Éva 

Ötödik alkalommal rendezték meg a felvonulást ,amit a Magyar Tábor Egyesület elnöke Györkös Kolos szervezett meg a Vadvirág Nyugdíjas klub, az Önkormányzat és a Bőnyi Polgárőrség segítségével. Az áldást Pozsgai Csaba Atya mondta. Az általános iskolából az első osztályosok és szüleik csatlakoztak a megvendégeléshez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában