Területi verseny

2024.05.25. 14:00

Közlekedik a család – közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeztek Győrben – sok-sok fotóval

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága idén is megrendezte a „Közlekedik a család” című közlekedésbiztonsági vetélkedőjét, melynek vármegyei területi versenyét szombaton délelőtt tartották meg a győri Skoda telephelyén, a Porsche Győrben. A résztvevők számos feladatban kipróbálhatták magukat: autós, kerékpáros ügyességi pályán, mellette pedig különböző teszteken bizonyíthatták elméleti tudásukat. Közlekedik a család – izgalmas vetélkedő várta a családokat.

Ollári Gergely

Ottjártunkkor mosolygó családok járták végig a rendezvény helyszínének különböző pontjait. Azok jelentkezhettek, ahol legalább az egyik szülőnek van B kategóriás jogosítványa, és a gyerekek még nem töltötték be a 18. életévüket. Közlekedik a család – izgalmas vetélkedő várta a családokat.

Közlekedik a család – a külső helyszínen autós, és kerékpáros ügyességi verseny is várta a családokat, ahol a feladatokat időre, és hibapontra kellett teljesíteniük a versenyzőknek.
Közlekedik a család – a külső helyszínen autós, és kerékpáros ügyességi verseny is várta a családokat, ahol a feladatokat időre, és hibapontra kellett teljesíteniük a versenyzőknek.
Fotó: Csapó Balázs

A Balesetmegelőzési Bizottság tagja, Litomiczky Károly állított össze nehéz tesztlapot a versenyzőknek, amelyen a KRESZ tudásukra voltak kíváncsiak. Idén KRESZ-kereket is megpörgethettek az indulók, ahol helyes válaszokat kellett adni a kérdésekre. Mellette közlekedési szituációt is ki kellett rakniuk puzzle-ból a résztvevőknek. A külső helyszínen autós, és kerékpáros ügyességi verseny is várta a családokat, ahol a feladatokat időre kellett teljesíteniük a versenyzőknek. A szülők tehettek egy próbát az országos verseny fődíjával, ugyanis ezzel a vadonatúj személygépkocsival járhatták végig az akadálypályát, míg a kerékpáros feladatban egy szülőnek és egy gyermeknek is részt kellett vennie. 

Közlekedik a család – a vetélkedő izgalmas képriportja:

– A közúti közlekedésben fontos, hogy a résztvevők körültekintő, megfontolt módon, egymást partnerként tekintve közlekedjenek. A megfelelő közlekedésre nevelés a célja a vetélkedőnek, hiszen annak szabályaival a legfiatalabbaknak is érdemes minél korábban megismerkedniük, az idősebbeknek pedig sosem árt tudásukat újra és újra átismételniük. Nemcsak a szülő tanítja a gyermeket, hanem fordítva is. Bízunk benne, hogy a résztvevők amellett hogy jól érezték magukat, tudatos közlekedők is lesznek a jövőben – fogalmazott Rosta Roland rendőr őrnagy, a Vármegyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság titkára. 

A feladatokban vezetéstechnikai instruktorok, a balesetmegelőzési bizottság tajgai segítették a résztvevőket, majd pontozták. 

Mayer Krisztián feleségével és hétéves kisfiával látogatott el a vetélkedőre. Mindkét szülőnek van jogosítványa, a fiatal Olivér pedig a kerékpár mellett újabban az elektromos rollerrel is tanulja a közlekedést. 

Közlekedik a család – Mayer Krisztián felségével és hét éves kisfiával, Olivérrel látogatott ki a közlekedésbiztonsági vetélkedőre.
Közlekedik a család – Mayer Krisztián felségével és hétéves kisfiával, Olivérrel látogatott ki a közlekedésbiztonsági vetélkedőre.
Fotó: Csapó Balázs

– Családi programnak terveztük a vetélkedőt, és a főnyeremény is csábító volt számunkra. Amikor az online KRESZ tanfolyamra készültem otthon, kisfiam mindig ott ült mellettem, és segített a tanulásban. Igyekszünk minél nagyobb tudást átadni neki, felhívjuk a figyelmét, hogy figyeljen a szabályokra. Büszkék vagyunk rá, hiszen fiatal kora ellenére ismeri az összes közlekedési táblát – mondta el lapunknak a családfő. 

Minden vármegye versenyének a győztese jutott tovább az országos döntőre, melyet augusztus végén rendeznek majd meg Pécsett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában