Több mint százan futottak

2024.05.29. 16:38

Jótékonysági futással segítették a párizsi paralimpiára kitekerő tandemeseket Ikrényben - fotók

Hagyományteremtő szándékkal rendezték pünkösdhétfőn az első IK-RUN Jótékonysági Pünkösdi király futást. Idén a nevezési díjakból befolyó összeget a Tandem-Szem Egyesület kapta az "Irány a párizsi Paralimpia!" 1 400 km-es tandemkerékpár túrájának megvalósítására

Kisalföld.hu

118-an futottak vagy sétáltak az ikrényi jótékonysági futáson. A befolyó összegből a Tandem-Szem Egyesület 1 400 kilóméteres tandemkerékpár útját támogatták a Paralimpiára.

A különleges célról, amelyben látássérültek és látók együtt kerékpároznak el a paralmipiára, már korábban a kisalfold.hu is írt. A jótékonysági futáson a résztvevők száma minden előzetes várakozást felülmúlt 118-an futottak vagy sétáltak.

A nevezési díjakból és a külön adományokból 288 500 forint gyűlt össze.

118-an futottak vagy sétáltak az ikrényi jótékonysági futáson. A befolyó összegből a Tandem-Szem Egyesület  1 400 kilóméteres tandemkerékpár útját támogatták a Paralimpiára.
118-an futottak vagy sétáltak az ikrényi jótékonysági futáson. A befolyó összegből a Tandem-Szem Egyesület  1 400 kilóméteres tandemkerékpár útját támogatták a Paralimpiára. 

– A futni vágyók nem csak helybeliek voltak. Többen voltak olyanok is, akik vendégségbe érkeztek Ikrénybe és amikor megtudták, hogy futóverseny lesz, nem felejtették magukkal hozni a futócipőjüket sem – mesélte Pálmai-Matis Monika, a Tandem-Szem Egyesület elnöke. – Többen, bár nem neveztek, de adományoztak a nemes cél érdekében. A futómezőnyt a polgárőr autó után stílusosan egy tandemkerékpár vezette fel, melyet a Tandem-Szem Egyesület alapítója Mittnacht József  tekert. Az útvonal-biztosítását az Ikrényi Polgárőr Egyesület tagjai, a győrújbaráti rendőrök, civilek, közösségi szolgálatos diákok és a képviselő testület tagjai segítették.

Gyerekekkel és kutyákkal is sokan érkeztek. A család apraja-nagyja, gyerekek, idősek is találhattak maguknak megfelelő távot. A 2 km gyaloglás, 2 km futás, 4 km futás, 6 km futás távokon résztvevők összesítve 384 kilométert tettek meg. A sportolás előtti kötelező bemelegítést Györe Angelika fitnesz edző tartotta a résztvevőknek.

Az összefogás mértét mutatja, hogy közel 30 önkéntes segítette a szervezést, közülük hárman összesen 250 palacsintát sütöttek a résztvevőknek. Az ikrényi képviselő testület anyagi támogatása járult hozzá az esemény sikeréhez, a paprikás krumplihoz a kenyeret pedig a Pedró Pékség biztosította.

A szervező Iker-Kör évek óta számtalan közösségi programot szervezett nem csak ikrényieknek. 

Az esemény kapcsán elmondták, hogy szeretnék jövőre is megrendezni a jótékonysági futást, amelynek bevételével minden évben más-más ikrényi, vagy Ikrényhez köthető civil szervezet, vagy jó ügy javára szeretné fordítani.

288 500 forint gyűlt össze a nevezési díjakból és az adományokból. A paralipiára vezető út legnagyobb tételt a szállásköltségek és az étkezés van a legnagyobb szükség segítségre.
288 500 forint gyűlt össze a nevezési díjakból és az adományokból. A paralipiára vezető út legnagyobb tételt a szállásköltségek és az étkezés van a legnagyobb szükség segítségre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában