ÉFOÉS

2024.05.30. 18:02

Fogyatékossággal Élők Napja a győri állatkertben - fotók

Mintegy ezer fiatal töltötte jókedvűen a napját csütörtökön a győri Xantus János Állatkertben az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron megyei egyesülete szervezésében.

Barki Andrea

– A vármegyében élő értelmileg sérültek évről- évre izgatottan készülnek az évente megrendezésre kerülő Fogyatékossággal Élők Napjára. A résztvevő gyermekeknek, fiataloknak, felnőtteknek immár 34 éve teremtünk lehetőséget a társaik körében való kikapcsolódásra dr. Andréka György, a győri Xantus János Állatkert igazgatójának jóvoltában egy csodálatos, élménnyel teli helyszínen – mondta Tóth Jánosné Éva, az esemény egyik fő szervezője.

Az eseményre nem csak a vármegyéből, az egész országból érkeztek. A rendezvényen köszöntőt mondott dr. Dézsi Csaba András polgármester, Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, és dr. Pető Péter a megyei közgyűlés alelnöke. Az Arrabona Eagles MC. Hungary - Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre ismét adománnyal érkezett, de a Ceres Zrt. jóvoltából péksüteménnyel, a Gróf Széchenyi István Férfiklub és Női Klub, az Angyalok Nyelvén Alapítvány Pannonhalmi Tájegység; Sokorói Tájegység jóvoltából fagylalttal látták el a vendégeket, akiket csillámtetkó, kézműves foglalkozás, állatkerti totó várt is várt a nap során.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában