Újrahasznosítás és fenntarthatóság

2024.04.10. 14:40

Divatgála Sopronban az örök stílus és változó divat jegyében - Fotók

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Soproni SzC Handler Nándor Technikum hagyományos divatgáláját, amelyet ezúttal is a Liszt Központban tartottak kedden délután. A látványos bemutató megmozgatja az iskola szépészeti és kreatív ágazatának minden növendékét.

Varga Henrietta

Fotó: Szalay Károly

Az idén már 29. alkalommal megrendezett gála az iskola projekthetének záró eseménye, amely kiváló alkalom arra, hogy az iskola bemutassa a fodrász, kozmetikus, női szabó tanulók sokoldalú munkáját, magas szintű szakmai képzettségét, valamint felhívja a figyelmet ezekre a szakmákra. 

Divatgála
Fontos, hogy a jövő generációinak megőrizzük a Földet Fotó: Szalay Károly

A bemutatót először az iskola falai között tartottuk, de örömömre szolgál, hogy azok a kollégák, kolléganők, akik megálmodták, megvalósították és hagyományt teremtettek ennek a rendezvénynek a megszervezésével most is itt vannak. Minden évben valamilyen témához kötődik, idén az újrahasznosítás és fenntarthatóság témakörét választottuk, hiszen a mi feladatunk, hogy a jövő generációinak megőrizzük a Földet, amelyre úgy gondolom a divaton keresztül is fel kell hívni a figyelmet

 - mondta nyitóbeszédében Kósa Éva, az iskola igazgatója. 

- A divatgála egy több hónapos, kemény és közös munka eredménye. Az alkotásból az oktatók mellett, az ágazatban tanuló minden diák aktívan kivette a részét, így a bemutatónkban mindannyiunk szíve-lelke benne van - tette hozzá.

 - A fodrász és kozmetikus tanulóink közös projektmunka keretében készítették fel a modelleket sminkekkel, testfestéssel és frizurákkal. Dekoratőr tanulóink pedig a színpadi arculattal járultak hozzá a produkció sikeréhez. Miután a fő koncepciónk az újrahasznosítás, a diákok régi játékokat, műanyag flakonokat, alumínium dobozokat, CD és bakelitlemezeket, kazettákat, diafilmeket, valamint nyakkendőket gyűjtöttek össze. Azok a csodálatos és kreatív ruhák, amelyeket bemutatunk, mind-mind ezekből az anyagokból készültek - hangsúlyozta.

A gálán beszédet mondott Farkas Ciprián polgármester is, aki köszöntő szavaiban kiemelte, hogy mennyire fontos a szakmák szerepe és az, hogy ezt méltó körülmények között sajátíthassák el a diákok. Hozzátette, hogy a Handler divatgála a városban komoly rendezvénnyé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben, amelyeket mindig nagy várakozás előz meg. 

A rendezvényen részt vett Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal vezetője, Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, Veress Ágnes, a Soproni Szakképzési Centrum kancellárja és Králik Tibor volt kancellár is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában