A víz érték

2024.03.22. 09:00

Víz világnapja - Játékos ismeretterjesztés Csornán - fotók

A Víz világnapját ünnepelték csütörtökön Csornán. A Városháza előtti téren játékos ismeretterjesztő foglalkozásokkal, ismertető anyagokkal várták a gyerekeket a Víz világnapján.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A Víz világnapja március 22-e. A Víz világnapja alkalmából a csornai önkormányzat és a Pannon-Víz zrt. együttműködésében tartottak rendezvényt ma Csornán, a Városháza előtti téren. Játékos foglalkozásokra várták a gyerekeket, kiállításokat mutattak be nekik és ismeretterjesztő anyagokat kaptak az érdeklődők.

Nem csak csornai diákok és óvodások voltak kíváncsiak a bemutatókra, hanem a környékbeli településekről is érkeztek csoportok a víz világnapjára. 

A Víz világnapja minden év március 22-én megtartott esemény. Célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a mindenki számára elérhető, tiszta víz fontosságára és az édesvízkészletek veszélyeztetettségére. A világnapot 1992-ben, a Rio de Janeiróban tartott nemzetközi Környezet és Fejlődés konferenciát követően kezdeményezte az ENSZ közgyűlése, és először egy évvel később, 1993-ban tartották meg. 

Az ENSZ közgyűlése által 2015-ben elfogadott Fenntartható fejlesztési célok 6. pontja azt a célkitűzést foglalja magában, hogy 2030-ig mindenki számára biztosítani kell a Földön a hozzáférést az egészséges ivóvízhez. Ez a célkitűzés közvetve aláhúzza azt a tényt, hogy a víz témája a nyomor elleni küzdelem egyik kulcsfontosságú kérdése. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában