36 csapat

2024.03.20. 08:00

Történelmi csapatversenyen remekeltek a mosonmagyaróvári járás iskolásai

Mészely Réka

„Éljen a magyar szabadság!” címmel hetedik alkalommal rendezett az Ujhelyi-iskola történelmi csapatversenyt. A vetélkedővel az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emléke előtt tisztelegtek. A versenyre a járás tizenkét iskolájából rekordszámban érkeztek gyerekek, 36 háromfős csapat mérte össze tudását. Kilenc helyszínen sokféle ismeretről kellett a gyerekeknek számot adniuk, hiszen kérdés volt a március 15-i nap eseménysora, a szabadságharc csatahelyei, a kor zeneművei és híres történelmi személyei is. 
A versenyen négy kategóriában díjazták a diákokat. A vendég iskolák hetedikesei között a Fülöp Júlia, Görcs Naomi, Szalai Dorina összeállítású rajkai csapat diadalmaskodott. A nyolcadikosok közül a Molnár Réka Hanna, Takács Máté Mihály alkotta hegyeshalmi csapat győzött. A legjobb hetedikes ujhelyis csapat címet Dallos Kincső, Darázs Fanni, Zsár Benedek hármasa kapta, a legjobb ujhelyis nyolcadikos csapat pedig a Babb Lilien, Győrig Adél, Varga Simon alkotta trió lett. A legjobb felkészítő tanár címet Farkasné Grózer Ildikó rajkai és Bohárné Leszkovich Gabriella hegyeshalmi történelemtanárok érdemelték ki. 

A felvételen az első díjazott diákok.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában