Nyílt nap

2024.03.05. 11:44

Orvostanhallgatók a Soproni Gyógyközpontban

A Soproni Gyógyközpont megtartotta hagyományos nyílt napját, ahol az orvosképző egyetemek hallgatói megismerkedhettek a kórház szakmai egységeivel, az elmúlt időszak fejlesztéseivel és az intézmény oktatási-tudományos tevékenységével.

Kisalföld.hu

A hallgatók betekintést nyertek az intézmény életébe.

Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Soproni Gyógyközpont rendszeresen képviselteti magát a hazai orvosképző egyetemek karriernapjain és állásbörzéin, emellett nyílt napok szervezésével biztosítja a humán erőforrás utánpótlását, a rezidens orvosok folyamatos felvételét. 

A kórházi nyílt napon dr. Molnár Sándor PhD főigazgató bemutatta a gyógyközpont szervezeti felépítését, oktatási-tudományos tevékenységét és az elmúlt időszakban megvalósult fejlesztéseket. Mint elhangzott: a rezidensek és szakorvosjelöltek képzéséhez a soproni kórház kiváló munkahelyi körülményeket, fejlett orvostechnikai hátteret biztosít. Az újonnan belépett fiatal kollégák képzését és oktatását magasan képzett és elhivatott szakembergárda segíti. Az elmúlt évben 8 rezidens orvos választotta képzési helyszínéül a soproni intézményt és jelenleg is további 48-an vesznek részt a szakorvosképzésben. 

Az orvostanhallgatók részletes humánpolitikai tájékoztatást kaptak dr. Zsirai Erzsébet igazgatási főosztályvezetőtől a felvételi folyamat lépéseiről, valamint az egyes szakképzési és továbbképzési lehetőségekről. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában