Verseny

2024.03.31. 09:23

Katasztrófahelyzetet oldottak meg a diákok Kapuváron

Tömlőteke, homok­zsákokból gátépítés, tűzoltósági felszerelések felismerése, elsősegélynyújtás – többek között ezek a feladatok vártak azokra a diákokra, akik részt vettek Kapuváron a katasztrófavédelmi ifjúsági versenyen.

Cs. Kovács Attila

Nyolc állomáson bizonyították elméleti és gyakorlati felkészültségüket a diákok. Fotó: Katasztrófavédelmi igazgatóság

A Csornai és a Kapuvári járás általános és középiskoláinak diákjai mérték össze tudásukat és ügyességüket. Hat általános iskolai, hat középiskolai és három önkéntes tűzoltó-egyesületi csapat közel nyolcvan versenyzővel képviseltette magát. A szervezők célja, hogy a fiatalok megismerjék a katasztrófa­helyzeteket és megoldásokat is találjanak. A rendezvényen három helyszínen, összesen nyolc állomáson küzdöttek a tanulók. Elsősegélynyújtásból, tűzesettel, árvízvédelemmel kapcsolatos szituációs feladatokból bizonyítottak. Nagy sikert aratott a tömlőteke-gurítás, a mentőkötélfűzés és az Activity-feladat, ahol az ügyességüket és a logikai gondolkodásukat mutathatták be a fiatalok. A tűzoltó-felszerelések felismerése, a veszélyes anyagok beazonosítása és egy, a katasztrófavédelem minden területét összefoglaló feladatlap kitöltése szintén próbára tette a versenyzők elméleti tudását. 
Az általános iskolások között végül a sziliak nyertek, a középiskolásoknál a csornai önkéntes tűzoltó-egyesület csapata győzött. Ők a megyei döntőben folytathatják a vetélkedést. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában