Tudatosság

2024.03.04. 18:25

Játszva tanulnak fizetni - A sopronkövesdi általános iskolában tartanak előadásokat a Soproni Egyetem szakemberei - fotók

A Soproni Egyetem közreműködésével csatlakozott a PÉNZ7 elnevezésű országos témahéthez a Sopronkövesdi Általános Iskola, melynek keretében a diákok játékos feladatok és komolyabb előadások által ismerkedhetnek meg a pénzügyi tudatossággal.

Papp Fanni

A kicsiknek szóló játékos feladatoktól, a komolyabb előadásokig nagyon széles a skála, középpontban a pénzügyi tudatosság áll a sopronkövesdi általános iskolában. Fotók: Máthé Daniella

A Sopronkövesdi Általános Iskola diákjai ezen a héten interaktív módon tanulnak a pénzügyi tudatosságról, és az ahhoz kapcsolódó témákról, melyekről a Soproni Egyetem szakemberei tartanak előadást. Az iskola igazgatója, Schweitzer Kornél hangsúlyozta, fontos a gyereknek időben felkészülni a felnőtté válásra, amihez szorosan kapcsolódik az is, hogy már a legkisebb kortól elkezdjenek ismerkedni a pénz fogalmával, és esetleg kezelésével. Erre remek alkalmat biztosít az pénzügyi témahét.

- Nem lehet elég korán kezdeni a pénzügyi tudatosságra való nevelést. Számos olyan rendezvényt szoktunk tartani, ahol különböző korosztálynak tartunk informatív előadásokat. A Sopronkövesdi Általános Iskolában mindenféle játékos foglalkozással próbálunk ismeretet átadni az első osztályos diákoktól kezdve egészen a nyolcadikosokig. A témahét keretében szó esik a pénz történetéről, a befektetésekről, az euróról és a forintról. Továbbá hoztunk magunkkal egy olyan eszközt, amivel meg tudják nézni, hogy a pénznek milyen biztonsági elemei vannak. Ezek az előadások számunkra is tanulságosak, hiszen sok olyan kérdés is merül fel a részükről, amire mi nem is gondolnánk - mondta el prof. dr. Széles Zsuzsanna, a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Kar dékánja.

- Az órákon beszéltek nekünk arról, hogy milyen formái vannak a bankkártyáknak vagy különböző országok pénzeiről. A szüleimmel egyébként is szoktam erről beszélgetni, de az mostani órákon is sok hasznos tudás hangzott el. Tetszik, hogy játékokon keresztül tanulunk - mondta el az ötödik osztályos Sulyok Bíborka.

- Mindenki életében fontos a pénz, amiről széles körben tanulunk ezen a héten. Már most sok érdekes dolgot tudtunk meg róla, mint például milyen fajta pénzek vannak, és azokat hol fogadják el. Fontosnak tartom, hogy a szüleimtől kapott pénzt ne költsem el összesen, hanem tegyek félre belőle, mert ha szeretnék magamnak megvenni valamit, akkor ne tőlük kelljen még pluszba kérni. Aztán a mostani órákon beszéltünk arról is, hogy érdemes befektetni vagy mikbe. Ez a későbbiekben fontos lesz - osztotta meg véleményét a nyolcadikos Rozsonits-Németh Gréta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában