Termőföldjeink

2024.03.18. 08:42

Figyelemfelkeltő kampánynapot szerveznek Halásziban

A Magyar Talajtani Társaság (MTT) március 20-án, a csillagászati tavasz első napján országos figyelemfelkeltő kampánynapot szervez „A talaj élete – amit egy szelvény el tud mondani magáról” címmel.

Kisalföld.hu

Ennek lényege, hogy felhívja a figyelmet egyik legfontosabb természeti erőforrásunk és nemzeti kincsünk, a termőtalajaink állapotára és fontosságára. A társaság talajtanos szakemberei a kampányba bekapcsolódó helyszíneken talajszelvényt ásnak ki, és azokat mindenhol az országban délelőtt 10 órától bemutatják, leírják, mesélnek a talajról, annak működéséről, és természetesen válaszolnak a megjelentek kérdéseire.

Az Agrofil-SZMI Kft. is csatlakozott az országos programhoz. Várják az érdeklődőket a kampány halászi helyszínére, március 20-án, 10 órától! GPS koordináták: 47.876908, 17.346370. A köszöntőt követően a talajszelvényt mutatják be, majd fél 12-kor Gasztrofil Kolbászmanufaktúra termék kóstoló lesz. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Határideje: március 18. 10:00 Regisztráció és további információ: [email protected] +36 30 846 7349. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában