Horgászat

2024.02.01. 08:30

Ön is köztük van? Területi jegyet nyertek a szerencsés horgászok! Befejeződött a megyei horgász szövetség halas játéka + fotók

Tavaly decemberben hirdetett játékot a Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetsége. Azt kérték a horgászoktól, hogy küldjék be kedvenc 2023-ban fogott halukat, cserébe pedig három szerencsés 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhetett a vármegye folyóvizeire.

Ollári Gergely

A pályázókat folyamatosan bemutatták Facebook-oldalukon, és a kisalfold.hu olvasói is folyamatosan megismerhették a beküldött fotókat, a legszebb halakat, és a fogás, fárasztás körülményeit. Emellett sok pályázó mellett azt is olvashatták, hogy térségünk mely horgászhelyén, milyen vízben került partra a megfogott hal.

A jelentkezők száma rekordot döntött, közel százan mutatták meg fogásukat, írtak annak körülményeiről. Mivel közöttük jó néhány gyermekkorú is akadt, ezért a szövetség úgy döntött, hogy ők külön kategóriában nyerhetnek pluszban éves gyermek területi jegyet.

Néhányan a határidő lejárta után neveztek, páran pedig – a versenykiírást figyelmen kívül hagyva – nem a Szövetség vízterületein kifogott hal képét és leírását küldték be: az ő nevük nem került be a sorsolási "kalapba".

A véletlenszerű gépi sorsolás elsőként Kajtár Csaba sorszámát húzta ki. Csaba egy német bucóról küldött be fotót, amit a véneki zúgónál fogott. Másodikként az ifjúsági korú Peredi Levente számát dobta ki a gép, harmadikként pedig a pergetéssel balint és domolykót fogó Brányi Andrásét.

A Sporthorgász Egyesületek Győr Moson Sopron Megyei Szövetsége gratulál a nyerteseknek, jegyüket a szövetség győri, Bajcsy-Zsilinszky utcai irodájában vehetik át (kérik hogy adó- és taj-kártyájukat vigyék magukkal).

Első helyezett: Kajtár Csaba

„Sügerezés közben a véneki zúgónál fogtam ezt a szépséget, egy német bucót” – küldte be jelentkezését a játékra a horgász. "A csali egy 1 g-os jig volt, egy 5 cm-es Biwaa tailgun curlyvel, a felszerelés 0,08-as fonott, 0,5-7 g-os Savage Gear bot" – mesélte a büszke pecás.

 

Második helyezett: Peredi Levente

A fiatal Peredi Levente jó néhány idei büszkeségét elküldte a szövetségnek. Ők ezek közül egy nyári képet választottak, amikor a Mosoni-Dunán, Dunaszentpálnál fenekezve, csontival és gumikukoricával fogta ezt a szép halat.

 

Harmadik helyezett: Brányi András

A harmadik helyezett Brányi András lett, aki egy domolykót és egy szép balint küldött el be a szövetséghez. Mindkettőt pergetve sikerült megfognia.

Biztatva a gyermek horgászokat is, a szövetség négy 14 év alattinak is kisorsolt éves gyermek területi jegyet: ezeket Németh Zoltán, Hatos Dávid, Simon Marcell és Limp Máté kapja (ők gondviselőjük jelenlétében vehetik át jegyeiket).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában