Időutazás a legóuniverzummal

2024.02.12. 09:55

Monumentális építményekkel bővült idén a Bricky Way kiállítás Győrben - Fotók

Lenyűgöző, monumentális legóalkotások, kígyózó sor, több száz látogató minden korosztályban. Hatalmas érdeklődés mellett nyílt meg szombaton négy év kihagyás után a Bricky Way Lego kiállítás a Győri Tulipános Általános Iskolában. A tematikákkal és a kockák mozgatásával minden korosztályt meg tudtak szólítani hétvégén.

Simon Roberta

Horváth Gábor főszervező (képünkön) szerint a legó népszerűségének titka abban rejlik, hogy bármit meg lehet belőle építeni. Akár elektronikát is beletehetünk, programozhatjuk.

Fotó: Csapó Balázs

Két tucat kiállító és sok millió legókocka lepte el hétvégére Győrt. 

– Több mint egy évvel ezelőtt kezdtem el szervezni az idei Bricky Way napot. Reméltem, hogy nemcsak a kiállítók, de az érdeklődők is örülni fognak, hogy négy év szünet után visszatérünk. Elhoztuk a korábban készült építményeket, illetve az elmúlt szabadidőnkben készített alkotásokat is. A tömegből és az arcokon az látszott, hogy sokan szívesen vették a visszatérésünket – emelte ki Horváth Gábor főszervező. 

Legó a vízen 

Újra eljött a korábbi évek közönségkedvence, a vasútmodell-szekció. Ahogyan minden évben, úgy idén is jóval kibővítették a terepasztalt, így még több új tervező és vagonjai szelték a síneket hétvégén. – Régi kedvenc még az amerikai 66-os út autómosóval, mellette egy börtönéletképpel. 2018 óta ez is csak nagyobb lett. A legújabb dolog idén a balatoni komp, ami vízen is közlekedik – sorolta a főszervező. 

Űrállomás, vikingek, kastély 

Körbejárva azért ennél sokkal több különlegességet és korábban csak ritkán látott modellt is észrevettünk. Legóból megépítették napjaink utcaképét, egy kisebb minipoliszt plázával, valamint London egyik ikonikus házsorát, de készültek óriásrepülők és -járművek is. Nehezen lehetett eldönteni, hogy a gyerekeket vagy a felnőtteket nyűgözte-e le jobban az űrállomás és a vikingek partra szállása, valamint a gladiátorok világa a küzdőtérrel. Az afrikai szavan- nák látványvilága egészen Afri- káig repítette a nézelődőket. Ha az időutazásról van szó, egészen a középkorig is visszautazhattunk, ugyanis erről is megtalál- ható volt egy látványos darab a Bricky Way kiállításán. Nagy érdeklődést váltott még ki a Disney-mesékből ismert neuschwan-steini kastély legómása is. 

– A fiataloknak az építés és a játékélmény miatt érdekes program, az idősebbeknek pedig egyfajta nosztalgia, hiszen olyan darabokat is láthatnak, amik visszarepítik őket a gyerekkorukba – emelte ki Horváth Gábor. 

Kiállítók szerte a nagyvilágból 

Ahogyan a kiállított darabok témája is sokszínű, úgy a kiállítók is szerte a világból érkeztek. A legtöbben hazai alkotók, de akadtak köztük német, angol építők is. Emellett a szomszédos Ausztriából és Szlovákiából, valamint Romániából is elhozták büszkeségeiket a legjobb készítők. 

A kiállítást végignézve szinte senkinek sem kellett üres kézzel távozni, ugyanis a csarnok felső szintjén vásárolni is lehetett. 

– Az alkatrészek mellett különböző készletek, figurák is megtalálhatók, ha valaki újítani, építeni szeretne, talált olyat, ami még hiányzik – tette hozzá a főszervező. 
A legókiállításon interaktív programokból sem volt hiány. A látogatók kipróbálhatták a távirányítós legóautókat, munkagépeket vezethettek. Vagy akár egy gombnyomással avatkozhattak be a terepasztalok történéseibe. Kisebb fejtörő is várta a rajongókat, a feladat az volt, hogy megtalálják a kilenc elrejtett békát. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában