Jótékonyság és szórakozás

2024.02.10. 16:15

Hagyományos disznóvágás a hegyeshalmi Stettni-tónál - galéria

Hagyományos disznóvágás után jótékonysági céllal kínált disznótorosra várták az érdeklődőket a hegyeshalmi Stettni-tó és Szabadidőparkba szombaton.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Hegyeshalmi Horgászegyesület és a Vöröskereszt Hegyeshalmi Alapszervezete, az aPlus Consulting Kft., a Stettni Klub & Bisztró – Tokasz Group és a helyi önkormányzat támogatásával szervezte meg szombaton az I. Stettni-tavi hagyományos disznóvágását szervezi a Stettni – tó és Szabadidőparkban.

Az akcióhoz korán keltek a horgászok, a Vöröskereszt hegyeshalmi önkéntesei és a civil segítők. Bereznyai Attila és Kószás József helyi böllérek irányításával sorra dolgozták fel a húst.

– Először szerveztük meg a disznóvágást hagyományteremtő szándékkal. A horgászegyesület életében ez egy holt időszak, és arra gondoltunk, hogy történjen most is valami a szabadidőparkban. A Szigetközből érkezett sertésből zsemlével töltött véres- és májashurka, kolbász készült, pecsenyehúst sütöttünk. Ezt kínáltuk jótékonysági céllal. A befolyt összeget egy helyi oktatási intézménynek ajánljuk fel – hangsúlyozta érdeklődésünkre Fekete Tamás, a Hegyeshalmi Horgászegyesület elnöke.

A gyermekeket hajfonás, hajkréta, kézműves játszóház várta, majd az egybegyűltek jóízűen fogyasztották el a disznótoros ételeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában