Hagyományteremtés

2024.02.18. 16:49

Esküvői kiállítás és nyílt nap a fertődi Esterházy-kastélyban - fotók

A fertődi Esterházy-kastély, mint kiemelt műemléki helyszín, az egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja a Nyugat-magyarországi térségnek. Fontos azonban, hogy a helyi közösségek is a mindennapi életük részévé tegyék az Esterházy-kastélyt. Ennek jegyében első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal a Házasság hetének keretében két napon át tartó Esküvő kiállítás – Nyílt nap az Esterházy-kastélyban elnevezésű rendezvény valósult meg az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében.

Kisalföld.hu

A fertődi Esterházy-kastély az egyik legnépszerűbb idegenforgalmi célpont idehaza, amelynek belső terei, történeti kertjei, tematikus kiállításai és interaktív eszközei magas színvonalú turisztikai élményeket kínálnak. Ugyanakkor fontos cél 2024-ben az is, hogy egyfajta társadalmi innováció keretében a térség helyi közösségei minél gyakrabban vegyék igénybe a műemlékhelyszín egyre bővülő szolgáltatási portfólióját.

Az Esterházy-kastély kiváló helyszíne esküvőknek, ünnepi családi eseményeknek. A korábbi években a házasulandó pároknak arra volt lehetősége, hogy a kastély Cziráky Margit Rózsakertjében és a Narancsházban polgári szertartás keretében kelljenek egybe. Az idei évben azonban kitárulnak az Esterházy-kastély látogatói terei is a házasulandók előtt, így már az Apolló-terem, a díszebédlő, a Sala terrena és a Pálmaház is esküvőhelyszínné válik. Ennek jegyében 2024. február 17-18-án első alkalommal, ám hagyományteremtő szándékkal a Házasság hete keretében két napos Esküvő kiállítás – Nyílt nap az Esterházy-kastélyban című rendezvényt szervezett az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft.

A nyílt nap alkalmat teremtett a kastély megnyíló ünnepi termei mellett a térség minőségi esküvő szolgáltatóinak és dekorációs műhelyeinek bemutatkozására is. Oláh Zsanett, az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője hangsúlyozta: 

Az idei évben a turisztikai vonzerő fokozása mellett kiemelt célnak tekintem a helyi közösségek minél szélesebb körű bevonását az Esterházy-kastély mindennapi életébe, amelynek egyik első és legizgalmasabb eseménye volt az Esküvő kiállítás és Nyílt nap. A kastély pompás termei alkalmasak ünnepi családi események befogadására, így bízom benne, hogy a térségben házasulandók nagy számban választanak majd minket helyszínül az idei évben és szereznek feledhetetlen emlékeket nálunk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában