Értékek

2024.01.24. 07:49

Mosonmagyaróváron tartott előadást az öt Guiness világrekorddal rendelkező lovasíjász, Kassai Lajos

Fontosak a hagyományaink – világított rá Kassai Lajos, a Viharos évszázadok programsorozat keretében tartott előadásán.

Mészely Réka

36 éve raktam le a lovasíjászat alapjait – fogalmazott Kassai Lajos.

Fotó: Kerekes István

Az Egy Hullámhosszon Kulturális Egyesület a Viharos Évszázadok programsorozat keretében látta vendégül Kassai Lajos lovasíjászt a Cselley-házban kedden este. Teltház volt kíváncsi az ismert szakemberre.

Czére Zsuzsanna, az egyesület vezetője kiemelte: a programokkal céljuk visszatekinteni viharos évszázadainkra, rámutatni arra, hogy melyek azok az értékeink, amelyeket érdemes megőrizni, hogy az eljövendő viharos évszázadokat is át tudjuk vészelni.

Teltház előtt tartotta előadását az ismert szakember a Cselley-házban. 
Fotó: Kerekes István

– Egy ügyű vagyok – kezdte mosolyogva előadását Kassai Lajos, mert mint mondta, kezdetektől egy ügyet szolgál. 36 éve kezdődött el a hivatásos pályafutása, mely időpontra lerakta a lovasíjászat alapjait. 1994 óta szerveznek az Eredeti Kassai Rendszer keretein belül versenyeket. A világhírű lovasíjász arról is beszámolt, hogy egy olyan világszervezetet is alapított, melynek célja egyesíteni a lovasíjászokat egy hiteles, szakmai alapokon nyugvó, nemzetközi rendszer szárnyai alatt, azért hogy a sportág bekerülhessen az olimpiai sportágak közé. A szervezet központja Svájcban található.
Az öt Guiness világrekorddal rendelkező szakember, mint mondta, előadása célja az is, hogy legyünk büszkék magyarságunkra. Párhuzamokat vont a nyugati és az iszlám világ között, melyek szerinte nem párhuzamos világok, hanem ellentétes világok. Hangsúlyozta: fontosak a hagyományaink.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában