Civil kezdeményezés

2024.01.28. 14:02

Játékokért gyűjtik a zsetonokat Mosonmagyaróváron

Játékokat vásárolna a Gondoskodás Alapítvány a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programja keretében: ezért is gyűjtik a zsetonokat az áruházlánc Mosonmagyaróvár térségi üzleteiben.

Mészely Réka

A Gondoskodás Alapítvány február 11-ig várja a zsetonokat. Fotó: K. I.

A Gondoskodás Alapítvány projektje bekerült a Tesco „Ön választ, mi segítünk” elnevezésű pályázati programjának mindent eldöntő szavazatgyűjtő fordulójába. A Gondoskodás Alapítvány és a Család- és Gyermekjóléti Központ azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minél több, minél sokoldalúbb rendezvényt szeretne szervezni gyermekek, családok számára. Ezek megvalósításához elengedhetetlen, hogy jó minőségű játékokkal, eszközökkel rendelkezzenek. Csütörtökön a Királyhidai úti áruházban népszerűsítették a Gondoskodás Alapítványt.

– A Család- és Gyermekjóléti Központ minden évben megrendezi 5 hetes nyári napközis táborát, melyen a helyi gyermekek kedvezményesen vehetnek részt, és a legrászorultabbak részére térítésmentes helyeket biztosít. Évente családi napot tartunk, valamint a Gyermekek Átmeneti Otthonában is igyekszünk programokkal mosolyt csalni a gyermekek arcára. Havonta szervezünk az Egészségfejlesztési Irodával közösen baba-mama klubot – hangsúlyozta Völgyesi-Domonkos Klára, a Gondoskodás Alapítvány elnöke.

A Gondoskodás Alapítvány február 11-ig várja a zsetonokat. Fotó: K. I.

Mint megtudtuk, az alapítvány projektje már a pályázat második fordulójában van, így február 11-ig a mosonmagyar­óvári és térségi Tesco áruházakban vásárlás után kapott zsetont várják a Gondoskodás Alapítvány gyűjtőládájába.

– A pályázaton nyert pénzből, ami első díj esetén 400 ezer forint, második díj esetén 200 ezer forint lehet, szeretnénk fajátékokat, buborékfújó gépet és cukorkaágyút vásárolni, hogy rendezvényeink során sok száz gyermek önfeledt, vidám szórakozását biztosíthassuk. Ezeket az eszközöket nemcsak a mosonmagyaróvári, hanem a térségi rendezvényekre is magukkal tudják vinni kollégáink – hangsúlyozta a kuratóriumi elnök.

A mosonmagyaróvári térségben még a Tűzoltó Egyesület Darnózseli fogad zsetonokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában