Magyar kultúra napja

2024.01.24. 21:00

Elszavalták a Himnuszt Csornán a diákok

Kisalföld.hu

A Csornai Széchenyi István Általános Iskolában a magyar kultúra napja alkalmából idén is megrendezték a Himnusz-mondó versenyt a helyi általános iskolák 7–8. és a középiskolák 9–10. osztályosainak. A program megnyitásaként Hollósi Júlia, az iskola egykori diákja, a 2019-es verseny győztese szavalta Kölcsey Ferenc Himnuszát, illetve a hetedik évfolyamos tanulók és a népdalkör adtak ünnepi műsort. 

A zsűri döntése szerint a 7–8. évfolyamon első lett Turi Rozina (II. Rákóczi Ferenc katolikus iskola, felkészítő tanára Vargáné Szegvári­ Mária), második Kocsis Korina (II. Rákóczi-iskola, Bősze Ildikó), harmadik Alavári Ármin Tibor (Széchenyi István-iskola, Simon Anikó). A 9–10. évfolyamosok közül az első helyen végzett Boros-Kerényi Márton (Kossuth Lajos-iskola, Turi Eszter), második Lancsár Gábor (Csukás Zoltán-iskola, Péntek Gizella Mária), harmadik Völcsey Anna (Hunyadi János-iskola, Pálfi Máté). Különdíjban részesült Csonka Máté (Arany János-iskola, Szőllősi Katalin). 

A Széchenyi-iskolában 1989 óta rendezik meg a magyar kultúra napjához kapcsolódóan a Himnusz-mondó versenyt. Volt időszak, amikor nemcsak a városból, de az egész Rábaközből érkeztek diákok, hogy nemzeti imádságunkat szavalják el a zsűri és társaik előtt. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában