Nagy halak akadtak horogra

2024.01.28. 15:30

Bojlira érkezett óriáspontyok – Cikksorozatban mutatjuk meg olvasóinknak Győr-Moson-Sopron legszebb halait + fotók

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetsége nemrég játékot hirdetett a horgászoknak. A legszebb fogásokat fotókon várták, a játék végén három szerencsés pecás 2024-re szóló, éves területi jegyet nyerhet a vármegye folyóvizeire.

Ollári Gergely

A játék ugyan már lezárult, a verseny utolsó hetében is folyamatosan érkeztek a legszebb halak a szövetséghez. Ma ismét nem mindennapi fogásokat mutatunk meg olvasóinknak.

Győrben fogott ponty

Győr belvárosában, a Mosoni-Dunán fogta ezt a tizenöt és fél kilogrammos tőpontyot Horváth Zsolt. Bojlis végszerelékkel, 0,35mm főzsinórral, 250gr ólommal (elhagyós), 2-es horoggal, 24mm főtt halas bojlival.

 

Közel a 20 kilóhoz

Párizs Gábor, Bagaméron, behúzó bojlis horgászattal fogott egy 17,6 kilogrammos pontyot. Felszerelése: 2,7 méter hosszú 2,5 librás bot, 35-ös monofil főzsinórral, 55-ös monofil előtétzsinórral.

 

Amur a Dunában

Ördög Antalnak az ácsi Duna-szakaszon sikerült fognia tavaly augusztus első hetében ezt a gyönyörű 15,41 kg-os amurt. Feederbotos módszerrel, kimondottan erre a halfajra horgászva, ananászos ízesítésű kukoricával csalizva akadt a horogra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában