Békésből Sopronba

2024.01.21. 07:50

Beiktatták a Soproni Bárka Baptista Gyülekezet új lelkipásztorát, Bócsa Rolandot - fotó

Bócsa Roland személyében új lelkipásztora lett a Soproni Bárka Baptista Gyülekezetnek. A szombati beiktatási istentiszteletre az ország minden részéről érkeztek vendégek, köztük Békésből, a lelkipásztor korábbi szolgálati helyéről.

Bódvai Ildikó

Bócsa Roland feleségével, Evelinnel és két gyermekükkel novemberben érkezett Sopronba. Az ünnepélyes beiktatást szombaton tartotta a gyülekezet az egyház vezetőinek, meghívottaknak és a társgyülekezetek képviselőinek jelenlétében.

- Örömmel és várakozással érkeztünk a városba és eddig nem csalódtunk, mert igazán értékes és befogadó közösségre leltünk Sopronban. Ezt megelőzően négy évig egy százötven fős baptista gyülekezetben szolgáltam Békéscsaba mellett, Békésen. A soproni gyülekezet keresett meg, hogy vállalnék-e itt szolgálatot, mivel már hosszabb ideje, négy éve nincs lelkipásztoruk. Imádkoztunk a feleségemmel, kerestük Isten akaratát, és így igent tudtunk mondani a felkérésnek. Hisszük, hogy itt van a helyünk - mondta Bócsa Roland. A 27 éves lelkipásztor azt is elárulta, az óvodás korú kisfiuk és a bölcsis kislányuk is várta a költözést, amit ők nagy kalandként éltek meg.

A békési egy kifejezetten nagy gyülekezet a 35 fős sopronihoz képest, a feladat azonban itt sem kicsi. - Kifejezetten jól indult a kapcsolat a gyülekezettel, izgatottan várom, hogy Isten merre vezet bennünket. Az elkövetkezendő időszakban szeretném minél jobban megismerni a közösségünket és a várost. Az első benyomások nagyon jók, Sopron nemcsak gyönyörű, hanem az itt élők is nagyon kedvesek. Reményteli a jövőképünk - beszélt a terveiről és az előtte álló feladatokról az új lelkipásztor.

Az istentisztelet résztvevőit Milánkovics Dániel ügyintéző lelkipásztor, a győri gyülekezet vezetője köszöntötte. Bócsa Rolandról azt mondta, nagyon szeretetteljes személyiség, aki az egyház vezetésével összhangban, nagy empátiával fogja pásztorolni a gyülekezet. Az igehirdetésen túl az is feladata, hogy tartsa a kapcsolatot a város intézményeivel és tevékenykedjen a szociális szférában. - Ezt már eddig is megtette az új lelkipásztor - mondta.

Varga László Ottó, a Magyarországi Baptista Egyház főtitkára igehirdetésében Pál apostolnak a rómaiakhoz írt leveléről beszélt. Arról, hogy az abban megfogalmazottak mennyire igazak a megnövekedett lélekszámú Sopronra és a Bárka Baptista Gyülekezetre is. Aki elkerül egy új városba az barátokra és befogadásra vágyik. - A gyülekezet életében is a befogadás a legfontosabb, ez a hosszú távú megmaradás záloga. Az érkezőket úgy kell befogadni, ahogyan Krisztus befogadott bennünket - intett óvón a főtitkár.

Bócsa Roland beiktatását Baán Mihály, a helyi gyülekezet vezetője, Milánkovics Dániel, Boncz Zoltán, a dunántúli misszió kerületének elnöke és Varga László végezte. Az új lelkész meghatódva köszönte meg a gyülekezetnek a feléjük megnyilvánuló szeretetet és a befogadást. Székfoglaló igehirdetését követően köszöntések hangzottak el.

- Sopron keresztény hitéleti közösségeinek alapja a „szeresd Istenedet és szeresd felebarátodat” két törvény. Ez az értékrend minden közösség működésének a sziklaszilárd alapja. Az együttélés, az egymásra figyelés, az egymásról való gondoskodás, az összetartozás, a közös célok megvalósításának és a fejlődésnek az alapja. Ennek nemcsak szószólója, hirdetője, de tevékenységével, a Várkerületi Baptista Adománypont működtetésével, megjelenítője is a soproni baptista gyülekezet – mondta Tóth Éva, önkormányzati tanácsnok, aki Isten áldását kívánta az új, beiktatott lelkésznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában