Advent

2023.12.04. 09:11

Ünnepvárás meglepetéssel Kapuváron

Fellobbant az első gyertya lángja Kapuváron, karácsonyi dallamok és illatok szálltak a levegőben és nagy meglepetéssel készültek a szervezők, egy csodás, új betlehemet is bemutattak.

Vámos Annamária

Hámori György és Füzi József ötletei alapján készült el az új betlehem.

Fotó: Szabó-Márk Tamás

Szombaton délelőtt hatalmas pelyhekben kezdett el esni a hó, lassan fedte be a háztetőket, a csupasz ágakat, az utakat és tereket. Fehérbe öltözött Kapuvár a nagy napra. A Fő téren felállított adventi játszóparkban hógolyózó gyermekeket csábított a színpad elé Hóanyó Mikulás-váró műsora. A teret mindkét oldalán félkörívben szegélyezték a karácsonyi portékát kínáló kézművesek és forralt bor fahéjas illata hívogatta az ünnepre készülődőket advent első hétvégéjén. A város karácsonyfája fényárban úszott a színpad mögött, amelyen Vanessa és a Happy End műsora szórakoztatta a hallgatóságot. Megtelt a Szent Anna-templom, ahol meggyújtották az első gyertyát. A Páli Szent Vince Katolikus Iskolaközpont növendékei varázslatos műsorral készültek, melynek forgatókönyvét Sárkány Cecília és Titz Ildikó tanárnők írták. Az ünnepi szentmisét megelőzően ámulattal hallgatták a hívek az iskola kórusának csodálatos koncertjét, melyet Titz Ildikó karnagy vezényelt. Méry László atya az advent jelentőségére, a várakozás tevékeny mivoltára hívta fel a figyelmet. Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő Jókai karácsonyi történetével érzékeltette a jelenlévők számára, hogy mik a legfontosabb értékek az ünnepek alatt. Ezt követően lehullt a lepel az újonnan elkészült betlehemről, amit meglepetésnek szánt a város vezetősége a kapuváriaknak. – Az ötlet születése régre nyúlik vissza. A római Szent Péter-bazilikában található betlehem adta a kiindulópontot. Vízkeresztig meg tudják nézni az érdeklődők Füzi József alkotását – mondta el Hámori György polgármester. Karácsonyi dallamok csendültek fel ismét, Stipkovits Vivien koncertje fokozta a hangulatot, majd Tóth Tünde műsora zárta a rendezvényt. Advent első hétvégéjén Kapuvár több városrészében is felgyúlt az első gyertya lángja. Gartán és Házhelyben is ünnepi hangulatban kezdték meg az adventi ünnepet. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában