Ünnepi hangulat

2023.12.20. 07:10

Szebbé varázsolni az ünnepeket: karácsony a Soproni Gyógyközpontban

Sokaknak nem adatik meg karácsonykor a meghitt ünneplés a család melegében, ugyanis vannak, akik ezeket a napokat egyéb egészségügyi okok miatt a kórházban töltik. A Soproni Gyógyközpontban mindent megtesznek, hogy mégis ünnepi hangulat költözzön a betegek szívébe.

Papp Fanni
Képalá: Az adventi időszakban számtalan felejánlás érkezett, hogy szebbé tegyék a Soproni Gyógyközpontban karácsonyozó gyermekek ünnepét. Fotó: Szalay Károly

Karácsony közeledtével a Soproni Gyógyközpont is igyekszik az ünnepi időszakot a betegek számára szebbé varázsolni. Az egészségügyi dolgozók mindent megtesznek, hogy a családjuktól távol ünneplő pácienseknek megkönnyítsék a kórházban tartózkodás napjait. A közösségi terekben és a fekvőbeteg osztályokon feldíszített fenyőfák, karácsonyi dekorációk teremtenek meghitt légkört. Szenteste pedig ünnepi menüt kapnak az intézményben ápoltak.

Szükség esetén lelki gondozásra és a hitélet gyakorlására is lehetősége van a betegeknek. A Kórházkápolnában Varga György kórházlelkész celebrál szentmisét advent negyedik vasárnapján, illetve karácsony első napján 11 órai kezdettel.

Az adventi időszakban megszaporodnak a különféle szervezetektől és magánemberektől érkező jótékonysági felajánlások. Az adományozók többsége a kórházban gyógyuló gyerekeknek szeretne örömet okozni. Idén a Rotary Club Sopron – Pannonia feldíszített karácsonyfát és édességeket adományozott a gyermekosztály részére. A fa alá további csomagok is kerültek: a Vitnyéd SE plüssjátékokat, az Amigos a Gyermekekért Alapítvány építőkocka készleteket és foglalkoztató füzeteket, az „Egy tábla szeretet” mozgalom, valamint Nagylózs és környéke önkéntesei édességcsomagokat ajándékoztak a kórházban ápolt gyerekeknek.

A Bohócdoktor Szolgálat tagjai az ünnepi időszak alatt is folytatják rendhagyó „vizitjeiket”, ezzel is vidámságot csempésznek a kórház falai közé és segítik a kis betegek gyógyulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában