Ajándék

2023.12.07. 11:59

Motoros Mikulás járt a Sopronban gyógykezelt gyerekeknél - Fotók

Vannak olyan gyerekek, akiknek december 6-án sajnos nincs lehetőségük arra, hogy kipucolják kis csizmáikat és kitegyék otthon az ablakba, mert kórházi ápolásra szorulnak. Éppen ezért az elmúlt években már hagyománnyá vált, hogy ezen a napon, az Országutak Lordjai Motoros Társaság tagjai ellátogatnak a Soproni Gyógyközpont gyermekosztályára, hogy a motoros Mikulással közösen csaljanak mosolyt a kis betegek arcára.

Varga Henrietta

A nagyobb gyerekek boldogsága leírhatatlan volt, örültek, hogy a kórházban sem feledkezett meg róluk a Mikulás.

Fotó: Szalay Károly

Idén sem volt ez másként, hiszen szerdán este a Télapó csengettyűszó és krampuszai kíséretében vonult be a gyerekosztályra, ahol a dolgozók is régi ismerősként üdvözölték. A kisgyerekek a társalgóban találkozhattak vele, ahol nagy, kikerekedett szemekkel, izgatottan figyelték, de bátortalanul közelítettek felé. 

A Mikulásnak minden gyermekhez volt egy-egy kedves szava. Természetesen nem üres kézzel érkezett, hiszen a puttonyból csupa finomság került elő, a kicsiknek és nagyoknak egyaránt jutott az édességekkel és gyümölcsökkel teli csomagból. Az egyik kis betegnek például csak cukormentes finomsággal készült, tudván, hogy ő mást nem ehet. Az ajándékozást követően a gyerek és a szülők együtt énekelték el a Hull a pelyhes fehér hó című dalt, majd a Mikulás jobbulást kívánva elköszönt.

Vánkus András immár hatodik éve tölti be a motoros mikulás szerepét. Elmondta, hogy óriási öröm, hogy segíthetnek abban, hogy az osztályon lábadozó kis betegek kicsit jobban érezzék magukat és ha rövid időre is, de kiszakadjanak a betegségből.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában