Advent

2023.12.10. 16:19

Kutyafogaton érkezett a Mikulás Ikrénybe - fotók

Mókás jelmezekbe öltözött kutyákkal vonultak vasárnap délután Ikrényben a Mikulás kísérői az utcákon a sportcsarnokhoz. Mint már néhány éve megszokhatták az itt élők, a házi kedvencekkel együtt érkezett a nagyszakállú, aki bőven osztogatta út közben is a szaloncukrot.

Barki Andrea

– A helyi kutyások és a WolF-k9 kutyaiskola, ahova többen együtt járunk, fog össze és közösen egy jelmezes kutyás felvonulást szervezünk a faluban. Mondhatjuk azt is, hogy az Iker-kör civil összefogás a szervező, hiszen a kutyásokon kívül az önkormányzat, is részt vesz az előkészítésében és lebonyolításában – tudtuk meg Pálmai-Matis Mónikától, az egyik szervezőtől.

A kutyák nem csak sétálni tudnak, ügyességi feladatokat végeztek, megmutatták, milyen engedelmesek, milyen aranyos trükköket tudnak. Szerencsére a rendezvényen voltak az emberkereső kutyások is, így a Mikulás ellopott hátizsákja is meglett az ajándékcsomagokkal. A Mikulás nem volt szűkmarkú, bőven osztogatta az édességet a gyerekeknek, főleg azok érdemelték meg, akik a falun végigkísérték az útján.

Az izgalmak után jól esett a műsort hallgatni, de lehetett a Mikulásnak verset mondani vagy énekelni is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában