Családi találkozó

2023.12.19. 20:08

Kajtár utódok gyűltek össze a szülőfaluban, Markotabödögén

Kajtár leszármazottak tartottak családi találkozót a napokban Markotabödögén. Népes família gyűlt össze, Kajtár József és Farkas Anna utódai.

Cs. Kovács Attila

Markotabödögén otthon érzik magukat a Kajtár leszármazottak, a közös gyökerek kötik őket össze.

Egy nagy család tagjai gyűltek össze Markotabödögén a közelmúltban, hogy közösen emlékezzenek őseikre, nagyszüleikre, dédszüleikre. Kajtár József (1896–1959) és Farkas Anna (1901–1976) leszármazottjai megtöltötték a helyi kultúrházat, hiszen csaknem százan voltak. A családfát a Kisalfölddel Hevesi Zoltánné dédunoka ismertette. Eszerint dédszüleinek hat gyermeke született. 

– Dédapánk a mezőgazdaságban dolgozott, földet művelt, állatokat tartott, dédanyánk pedig háztartásbeliként tevékenykedett. Az ő feladata a hat gyermek nevelése volt, persze emellett a gazdasági munkákat is elvégezte – mondta Hevesi Zoltánné. – Hat gyermekük közül első Margit (1920–1972), aki családjával Amerikába költözött. Utódaival saj- nos nagyon laza a kapcsolatunk. Imre (1922–1984), Lajos (1925–2013), Klára (1927–2013), Rozália (1932–2009) és Irén (1938–2006) itt maradtak a faluban, illetve egyikük Kónyban lakott. 

A dédszülők tehát népes családot alapítottak. Született tíz unokájuk, tizenkilenc déd- unoka, húsz ükunoka és már egy szépunoka is. A házuk mindig nyitva állt és szeretettel fogadták az unokákat, rokonokat, ismerősöket. Az unokatestvérek náluk nőttek fel és kovácsolódtak erős családdá. 

– A család olyan, mint egy fa, az ágak különböző irányba nőnek, de a gyökerük mindig ugyanaz marad. Mi otthon vagyunk Markotabödögén. A találkozó pedig alkalom volt rá, hogy a fiatalok megismerjék egymást, az idősebbek pedig felidézzék a közös emlékeket – foglalta össze Hevesi Zoltánné. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában