kisalfold.hu podcast

2023.12.09. 07:05

Gecsei Ádám és Gondár Flóra készítette Balogh Levente, a Szentkirályi ásványvíz alapító tulajdonosról szóló mesekönyvet

December 3-án mutatták be a nagyközönségnek Balogh Levente befektető, a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosának mesekönyvét Budapesten, amelyet két győri szerző írt.

Simon Roberta

Gecsei Ádám és Gondár Flóra

Fotó: Csapó Balázs

A Szentkirályfi címet kapó könyv az ásványvízkirály életének egy részét dolgozza fel mesés formában, megszólítva az általános iskolás gyerekeket.

Hallgassa meg!

- Mindig is azt vallottam, hogy a gyermekek tanítását nem lehet elég korán kezdeni. Azért íródott ez a könyv, hogy felhívjam a gyermekek, a fiatalok és a felnőttek figyelmét környezetünk és természeti kincseink megóvására. A Szentkirályfi nemcsak szórakoztató, hanem edukatív is - fogalmazott Balogh Levente, aki azt is elárulta a Kisalföldnek, hogy korábban már megfogalmazódott benne egy mesekönyv készítése.

Szerintem nagyon jó lett a mesekönyv, remélem, hogy a gyerekek és a felnőttek is szeretni fogják.

Kapóra jött számára, amikor Gecsei Ádám győri szerző megkereste, hogy feleségével és szerzőtársával írnának egy mesekönyvet az üzletember életéről.

- Flórával fontosnak tartottuk a történetek írásánál, hogy Levente valóságos életútja picit keveredjen a fantáziával, hiszen mindenki kíváncsi rá, ki is valójában a Szentkirályfi. Ez a projekt ismét egy fontos mérföldkő volt az életünkben, s ez még csak a kezdet - fogalmazott Gecsei Ádám, aki Gondár Flórával közös az Acca és Zokni című mesekönyvével már meghódították a Szigetközt és a térségben élő családok szívét.

A Szentkirályfi kötet varázslatos illusztrációit Metzing Eszter álmodta meg. A csapat további győri tagjai: D. Pusztai Andrea a könyv szerkesztésért, Johannes Gertrúd a korrektúrázásért, Máró Krisztián a grafikai munkákért felelt.

Ádám és Flóra részletesen beszámoltak podcast beszélgetésünkben arról, hogyan készült a mesekönyv, milyen kihívásokkal kellett megküzdeniük és elégedettek-e a végeredménnyel. Elárulták azt is, milyen jövőbeli terveik vannak, jövőre mely kötetek készülnek az ő tollukból.

Balogh Levente mesekönyvének megvásárlásával jótékonysági célt is támogathatunk, hiszen minden eladott példány után 1000 forinttal segíti a TündérPakk Közhasznú alapítványt.

A kötetből 100 darab bőrkötésű kiadvány is készült, melyeket kizárólag az üzletember weboldalán szerezhetnek be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában