Mérnöki pályaorientáció

2023.12.03. 07:00

Figyelem! Témanapokat tartanak középiskolásoknak a Széchenyi-egyetem és a Mobilis együttműködésében Győrben

A Mobilis Interaktív Élményközpont és a Széchenyi István Egyetem pályaorientációs mérnöki témanapok keretében, mutatja be a mérnöki szakterületeket a pályaválasztás előtt álló diákoknak.

Kisalföld.hu

Élményszerű természettudomány: életpályákon, interaktív módon segítik a fiatalok mérnöki pályaválasztását a Mobilisben. Fotó: Adorján András

A Széchenyi István Egyetem kampuszán működő Mobilis Interaktív Élményközpont 2017-ben indította útjára a mérnöki témanapokat, hogy bemutassa egy-egy szakterület érdekességeit.

Az első témanapon az informatikai szakterületek mellett a dróntechnológia került a fókuszba. A témanapokon a mérnöki életpályák szépségei mellett az elhelyezkedési lehetőségeket, a multinacionális, kis- és középvállalati munkakörnyezetet is megismerhetik a továbbtanulás előtt álló középiskolások. 

A  novemberi témanapon az űrkutatás, a távközlés és a rádiótechnológia világához kerülhettek közelebb a diákok, míg decemberben az autó- és motorsport mérnöki területeit, valamint az e-sportot járják majd körül a résztvevők. A következő év pedig olyan témákat tartogat, mint az önvezető járművek, a robotika, vagy épp a mesterséges intelligencia.

Élményszerű természettudomány: életpályákon, interaktív módon segítik a fiatalok mérnöki pályaválasztását a Mobilisben. Fotó: Adorján András

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában