Hosszú téli esték

2023.12.04. 08:20

Festői világ - Kiállítás nyílt Dunakilitin

Dunakilitin évtizedes hagyománya van a Hosszú téli esték hasznosan című rendezvénysorozatnak, mely a november és február közötti időszakban heti rendszerességgel a legkülönbözőbb témájú előadásokra, rendezvényekre várja a település lakóit.

Kisalföld.hu

A felvételen Rudnyákné Németh Csilla a kiállításon.

Az Erdős Imre által szervezett sorozat keretében a napokban nyitották meg Rudnyákné Németh Csilla képzőművész Festői világom című kiállítását. Az alkotó huszonnyolc éves képzőművészeti munkásságát bemutató tárlatra sokan voltak kíváncsiak. Többen eljöttek a mosonmagyaróvári „Főnix” amatőr alkotók köréből is. A mintegy ötven alkotást felvonultató kiállítást Böröndi Lajos költő nyitotta meg, akinek egyes verseihez készült illusztrációk is láthatók. A több mint negyedszázados művészeti tevékenység kezdeteiről, a festőtáborok hangulatáról, elismeréseiről, az egyes technikákról maga az alkotó mesélt a jelenlévőknek. A tárlat a Dunakiliti Közösségi Házban 2024. február 15-ig látogatható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában