Hulladékmentés

2023.12.15. 16:00

Díszek az újrahasznosítás jegyében Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróváron első próbálkozásként fenyőfát és rengeteg hulladékot is mentettek az óvári vár mellett álló óriás matuzsálem fa feldíszítésével.

Kisalföld.hu

A mindenki karácsonyfájára a Kétfecske újrahasznosítási központban alkották a díszeket. Fotó: Mészely Réka

Kocsis Angéla ötletgazda szervezésében a Kétfecske újrahasznosítási központban szorgos kezek készítették el annak az óriási fenyőnek a díszítését, ami az óvári vár mellett áll. 

– A nem kis vállalkozáshoz hosszú távon is újrahasználható díszeket készítettünk a hulladékcsökkentés-újrahasználat-újrahasznosítás jegyében, helyi alapanyagokból: féltve őrzött, de szekrények mélyén porosodó, előbb-utóbb textilhulladékként végző csipketerítőket, feleslegessé vált palackokat, CD-ket, kávéscsomagokat és maradék anyagokat, kidobásra ítélt lakástex­tileket használtunk a díszekhez – tudtuk meg Kocsis Angélától. 

A hulladékcsökkentésen túl a projekt közösségépítő ereje sem elhanyagolható. A városból és a környező településekről is érkeztek alkotni a résztvevők, minden generáció megfordult a „díszgyártó műhelyben”, és vagy alapanyagokkal, vagy két kezük munkájával járultak hozzá a fenntartható ­karácsonyfa-projekthez. Múltat idéző „fonóhangulatban”, a régi anyagok életre keltésének bűvöletében és a textilfeldolgozási technikák továbbadásával, gyakorlásával teltek a napok. Az ötletgazda megjegyezte, hogy reményeik szerint a fenyőre kerülő díszek a városlakók számára is a fenntartható gondolkodás jelentőségét, a közösségi összefogás erejét közvetítik. 

Mosonmagyaróváron a mindenki karácsonyfájára készített óriási újrahasznosított díszeket a Kétfecske és önkéntes csapata novemberben alkotta. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában