Forralt bor, puncs és jótékonyság

2023.12.20. 07:44

Borászok adományából készül a jótékonysági forralt bor Sopronban

Akár fúj, akár esik, a Lions Club Sopron tagjai a Mária-szobornál lévő faházban, az adventi vásárban várják a vendégeket és gyűjtik az adományokat. Finom forralt borral, punccsal, teával és zsíros kenyérrel hálálják meg a nagylelkűséget.

Bódvai Ildikó

A jótékonysági szervezet a befolyt összegből a rászorulókat segíti.

Fotó: Máthé Daniella

Idén a vakok és gyengénlátók soproni csoportjának szemet gyönyörködtető kézműves munkái, apró karácsonyfa­díszei is megvásárolhatók a Lions faházában. 
– Hétköznapokon minden délután nyitva vagyunk, december 24-én pedig délig várjuk a vendégeket. Az alapanyagokat a soproni borászok ajánlották fel, így a teljes bevételt jótékony célra tudjuk fordítani – mondta Czetin Zoltán, aki ottjártunkkor Boronkay Gusztávval közösen „teljesített szolgálatot” a Lions faházában. 

A jótékonysági szervezet a befolyt összegből minden évben a rászorulók karácsonyát igyekszik szebbé varázsolni, köztük hangsúlyosan a vakokét és gyengénlátókét. 

A Lions Club Sopron 1990-ben alakult. A Lions egy olyan önkéntes alapon szerveződő közösség, amelynek világszerte közel 1,5 millió tagja van. Elsősorban a látás megőrzése, a látássérültek segítése, a környezetvédelem, az éhezés elleni küzdelem, a cukorbetegség megelőzése érdekében tevékenykednek. A Lions Clubok Nemzetközi Szövetségét 1917-ben Chicagóban alapították, mára a világ legnagyobb humanitárius célú, klubrendszerben működő szervezete lett. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában