Továbbviszik a szemléletmódot

2023.12.07. 13:26

Az egészségért gyalogolnak - Sopronban rendezték meg a Regionális Gyaloglónap megnyitóját

Sok érdeklődőt vonzott a soproni Pannónia MED Hotelben csütörtökön délelőtt rendezett Regionális Gyaloglónap megnyitója. Az esemény célja, hogy népszerűsítsék az időskori gyaloglást, amelyet Monspart Sarolta tájfutó világbajnok indított el.

Varga Henrietta

Fotó: Máthé Daniella

A gyaloglással az öregedés folyamata lassítható, az idős korban előforduló krónikus betegségek kockázata csökkenthető vagy a már meglévő krónikus betegségek súlyosbodása megelőzhető.

A rendezvényen beszédet mondott Monszpart Zsolt, a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány kuratórium elnöke, aki elmondta, hogy az alapítvány egyik célja továbbvinni azt a szemléletmódot, amellyel nővére, Monspart Sarolta segítette a körülötte élő embereket, valamint népszerűsíteni az egészséges életmódot és az időskorúak rendszeres mozgását.

A szakmai előadások sorozatát dr. Amberger Erzsébet nyugalmazott tisztifőorvos nyitotta. Beszédében kiemelte, hogy a gyaloglás egy kíméletes mozgásforma, bármikor elkezdhető és nincs a testnek olyan része, amelyre ne hatna jótékonyan. Hangsúlyozta, hogy az életkor előrehaladtával, egyes nem fertőző megbetegedések előfordulási gyakorisága nő, ezért mindenkinek ismerni kell azokat a lehetőségeket, amivel a kialakulás kockázata csökkenthető vagy megelőzhető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában