Vér

2023.11.12. 10:12

Véradó ünnepség Győrladaméron: elismerték a segítő szándékú véradókat

Véradó napi ünnepséget rendeztek nemrég a településen a győrladaméri Vöröskeresztes Alapszervezet és a helyi Önkormányzat szervezésében.

Kisalföld.hu

Győrladaméron évente két alkalommal több mint 140-en nyújtották karjukat a véradásokon. Tiszteletüket fejezték ki a 76 fő véradó előtt, akik már többszörösen nyújtották karjukat. Negyven fő nyújtotta tízszer a karját, oklevelet kapott tíz fő, akik huszonötször adtak vért, és 23-an kaptak érmet, ők ötvenszer segítettek.

 

Az ünnepségen részt vett és ünnepi beszédet, köszöntőt mondott Dr. Molnár Katalin, az Országos Vérellátó Szolgálat regionális igazgató főorvosa, Dr. Tóth Zsuzsanna a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Vármegyei szervezet elnöke, Pappné Kett Adrienn, Győrladamér Község polgármestere, és Szabó Mónika a győrladaméri Vöröskeresztes Alapszervezet elnöke.

A véradók köszöntése a győrladaméri Általános Iskola diákjai által előadott két verssel színezte az estét Náhóczki János: Ember vagy! és Aranyosi Ervin: A vér az élet című versekkel.

Ezen az estén emléklapot kaptak a véradást pártfogók is, Tatai Zoltán, a Daloló Pék zenés produkciójával köszöntötte a véradókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában