Minden darab egyedi

2023.11.28. 08:52

Üvegcsodák az Operában - Karácsonyi gömbök és üvegdobozok a soproni üvegműves műhelyében

Idén „üvegeseszteres” termékek lesznek a budapesti operaház karácsonyi ajándékai. A festett üvegdobozok és karácsonyi gömbök már csomagolásra készen sorakoznak a soproni üvegműves műhelyében.

Bódvai Ildikó

Folyamatosan készülnek a különleges kézműves alkotások Balogh Eszter műhelyében. Fotó: Máthé Daniella

– Egy budapesti galériával állok kapcsolatban, rajtuk keresztül kaptam a megrendelést, ami rendkívül megtisztelő – magyarázta Balogh Eszter, hogyan is talált rá a budapesti operaház a munkáira. 

– Vendégművészeik és művészeik kapják karácsonyi ajándékként a kézműves bonbonokkal megtöltött festett üvegdobozokat és a festett karácsonyi gömböket. Igyekeztem változatos kollekciót készíteni, hogy mindenki a személyiségéhez illő ajándékot kaphasson. A dobozok között vannak szecessziós, modern és klasszikus motívumok felhasználásával készült darabok és ugyanez jellemző a gömbökre is, így komplett csomagot tudnak összeállítani. Minden ecsetvonásnak tökéletesnek kell lennie, minden darab egyedi – tette hozzá Eszter. 

A festett üvegdobozokat és a karácsonyi gömböket az operaház számára készítette Balogh Eszter. Fotó: Máthé Daniella

A galériával nyáron került kapcsolatba. Alapvetően a külföldi turizmusra építenek, a hazánkba érkező látogatóknak kínálnak minőségi magyar kézműves és iparművészeti termékeket. Ennek köszönhetően célirányos megrendelései is voltak, amiket kifejezetten a spanyol, az olasz vagy az amerikai turistáknak szánt a galéria. – Nagyon örülök a lehetőségnek, és annak, hogy a Covid után valaki bízik a turizmus fellendülésében és a kézműves termékeket is népszerűsíti – mondta bizakodva a mindig újdonságokban gondolkodó üvegműves. 

Eszter soproni műhelyében soha nem áll meg a munka, már most készül a karácsonyi időszakra. A jellegzetes üveg ékszerei mellett egyedi, iparművészeti ajándéktárgynak minősített, zsűrizett alkotásai sorakoznak a polcokon. Sok minden megy megrendelésre, a festett karácsonyi gömbök például egy tiroli szálloda vendégeinek is az exkluzív ajándékai lesznek az ünnepek alatt. Az adventi időszakban pedig a soproniak előtt idén is kinyílik a műhelye ajtaja. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában