Tudósító

2023.11.19. 07:08

Olvasónk ajánlja remek fotókkal - Őszi kalandokra fel a Szigetközben!

A Szigetköz, mint tudjuk hazánk legnagyobb szigete, amely minden évszakban elkápráztat szépségével, éppen ezért az emberek többségének egyik kedvenc kirándulóhelye is egyben, amely Győr-Mosonmagyaróvár távot zárja közre - kezdte Olvasónk, Deák István, aki fotókat is küldött.

Kisalföld.hu

Fotók: Deák István

"A térségben minden évszaknak megvan a maga szépsége, de mivel most még őszt írunk, ezért adok egy kis beszámolót programajánló szempontjából, hogy mit is lenne érdemes most felkeresni itt a Szigetköz szívében.

Habár november közepét írunk már, de a lombhullás időszaka idén sokkal későbbre húzódott el az elmúlt évekhez képest, de amíg lényegében nem romlik el az idő, addig érdemes még a Szigetköz egyes települését/nevezetességét felkeresni, mint például Hédervárt is, ahol a kastély is megtalálható, (ami sajnos már nem látogatható) aminek a parkja viszont szabadon látogatható és érdemes is még felkeresni, hiszen éppen ezekben a napokban fest a leglátványosabban a kastély és parkja, hiszen az őszi időszaknak köszönhetően aranysárgás ruhát öltött magára a természet és a lombhullás is megkezdődött, amely színes lepelt varázsol az egész kastély területére.

Természetfotósként én a szabadidőm nagy részét (egyetemi tanulmányaim és diákmunkám mellett) a szabadban töltöm és imádom az évszakok különböző csodáját és a légköri eseményeket is megörökíteni. A mai napon a napkelte órájában sikeresen eljutottam a kastélyhoz, ahol a felkelő Nap sugarai aranysárgára festette az őszies tájat, amely álomszép mesevilágot produkált a környéken.

Fotóim segítségével most mindenki betekintést kaphat, hogy hogyan is néz ki most a kastély és parkja itt a Szigetközben: Héderváron. Érdemes még sietni, ha azt akarják, hogy hasonló látványban legyen része bárkinek is. További fotókat a Szigetközről a "Deák István természetfotói" néven a facebook oldalon találhatnak, amely már több mint 10.000 követővel rendelkezik" - írta Deák István.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában