Tánc és finom ízek

2023.11.19. 09:39

Márton-napi libázás és lekvárkóstoló Mosonszolnokon - fotók

Tánccal, játékokkal és finom ízekkel kötötték össze a Márton napot Mosonszolnokon. Az érdeklődők kiwis, sárgadinnyés vagy éppen szőlős legvárt is kóstolhattak.

Mészely Réka

Fotók: Kerekes István

Márton-napi táncház, buli, mulatság kicsiknek és nagyoknak. Ez várta az érdeklődőket szombaton a mosonszolnoki művelődési házban a MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület szervezésében.

– Több mint tíz éve szervezünk Márton-nap alkalmából programokat: eleinte csak táncházzal, aztán kapcsolódott hozzá a lekvárkóstolás is. Ezúttal egy helyi népzenészekből álló népi zenekar muzsikájára táncolhattak a kicsik és nagyok. Asztali játékokat, színezőket is hoztunk – emelte ki Kocsis Angéla szervező.

 

Finom ételekből sem volt hiány: libát sütöttek, amit mindenki megkóstolhatott, de bizony a lekvárokat is végig zsűrizhette bárki. Ezúttal 19 ízzel indultak az Év lekvárja címért. A hagyományos gyümölcsök mellett kiwist, sárgadinnyést, sőt zöldparadicsomost is készítettek a háziasszonyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában