Készülődés a Karácsonyra

2023.11.27. 19:01

Gyárvárosi advent Győrben: kalandra, teára és ünnepre hangolódva

Hogy megkönnyítsék és megszépítsék a Karácsonyvárást, gyárvárosi lokálpatrióták idén is belefogtak, hogy megszervezzék Gyárvárosban az "élő adventi kalendárium" játékot. Az itt épült mézeskalács házikók szép környezetet biztosítanak a Karácsonyváró akcióhoz!

Kisalföld.hu

Az adventi kalendáriumok mintájára december 1-24. között újabb és újabb fények gyúlnak fel egy-egy gyárvárosi lakás kidíszített ablakában. Karácsonyhoz közeledve egyre több ablak világít majd 17 és 22 óra között. Az ablakokban feltüntetik azt a számot is, amelyik napon az adott ablak „kinyílt”, azaz kivilágították.

A tavalyi ablakokról készült videó is:

A látványos ablakdíszek mellett plusz meglepetésekkel is készülnek: a játék első napján (december 1-jén), a decemberi szombatokon (2-án, 9-én, 16-án, 23-án), és Mikulás napján (december 6-án) 17 órakor, a fények felgyulladásakor a házigazdák vendégül látják az odaérkezőket.

Szenteste (december 24.) délutánján 17 órakor a Mátyás téren, a templom előtt közösen várják a legutolsó szám felgyulladását, és szerény szeretetvendégségre invitálják mindazokat, akik szeretnék szívmelengető közösségben tölteni az ünnep délutánját!

A csatlakozni vágyókat várja a Gyárvárosi Advent Facebook-csoport további információkkal! Ide mindennap kikerül egy térképrészlet, az utca neve is, ahol aznap a következő számot megtalálják. Azok számára, akik nem élnek a közösségi hálóval a templom árkádja alatt található hirdetőfal lehet az információ forrásuk.

A díszítmények január 6-ig, vízkeresztig lesznek láthatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában