Téli programok

2023.11.12. 11:35

Füred Kapitány és Mikulás Decemberben is teltház lesz a Balatonon

"A négy évszakos Balaton előnyeit a bringások és a futók mellett, már a Mikulás is felfedezte magának." - nyilatkozta lapunknak Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke.

Kisalföld.hu

A bekezdés szövege - 1

Mint mondta: idén több tucat Mikulás és  adventi rendezvényt szerveznek a Balaton körül. Ezekre együttesen több ezer embert várnak. A karácsonyi vásárok és gasztro-kulturális események mellett, a kerékpáros és a vitorlás élet sem áll le ebben az időszakban,. Jó példa erre, hogy december 2-án rendezik meg a Mikulás regattát Balatonlellén, amelyre minden évben nagyon nagy az érdeklődés. Ezzel párhuzamosan a kerékpáros élet sem állt le a Balatonon. Az átlagnál melegebb időjárásnak köszönhetően sokan pattannak nyeregbe, hogy felfedezzék az őszi Balatont. A kerékpárosok azóta kezdték el aktívabban  felfedezni a régiót, amióta működik a BalatonBike 365 applikáció, amelynek segítségével könnyebben megtervezhetőek például azok a   kerékpáros utazások, amelyek a régióban, télen nyitva tartó éttermek, cukrászdák mellett haladnak el.

Ezekre a vendéglátóegységekre próbálják felhívni a figyelmet az idén III. alaklommal elinduló "Egy csésze szeretet" elnevezésű akció keretében is. Az akció egy jótékonysági rendezvénnyel is párosul, amelynek keretében a gyerekek elhozhatják megunt mesekönyveiket a cukrászdákba, amelyekért "egy csésze szeretetet" és Füred Kapitány, a balatoni mesehős kedvenc süteményét is megkapják  cserébe. Sőt, néhány helyen kívánságlistát is írhatnak a Mikulásnak miután leadták használt mesekönyveiket a cukrászdákban. Mint azt Éskovács Péter, az esemény egyik szervezője elmondta. a jótékonysági akció tavaly igazi turisztikai attrakcióvá vált. Nem csak a partmenti  lakosok, de a távolabbi településekről is érkeztek szülők és gyerekek az akcióban résztvevő cukrászdákba. Ajka, Veszprém, Győr, Kaposvár és Pécs lakosai hoztak ajándékokat az eseményre.  

Mint azt a Balatoni Turizmus Szövetség szakemberei elmondták: Az utóbbi évek fejlesztéseinek köszönhetően, a Balaton már minden évszakban képes valódi alternatívát kínálni azoknak, akik ide nem csak nyáron szeretnének elutazni. Az infrastrukturális potenciál mellett, olyan kreatív erők is megjelentek a Balatonon, amelyeknek köszönhetően  jóval színesebb a programkínálat ebben a régióban, mint néhány évvel ezelőtt volt.  Jó példa erre a szállodák rendezvény ajánlata is, a délipart új szállodája, a Mövenpick Balaland Resort például egyenesen a finn Mikulást, Youlupukit hivta meg a szállodába, hogy szórakoztassa a vendégek gyermekeit, a déli part egyik meghatározó szállodája, a Hotel  Laroba, disznóvágással és 50 cm átmérőjű rántotthússal várja a decemberi időszakban hozzájuk érkező vendégeket. Sok szálloda és vendéglátóegység pedig nagyobb Mikulás futóversenyt támogat, amelyekre mindenhol sok turistát várnak.

Néhány nagyobb esemény, amelyre érdemes ellátogatni decemberben

Dec.2. Adventi Gesztenyesütés és vásár - Gyenesdiás 
Dec. 2. Mikulás Regatta - Balatonlelle
Dec.5. A szörny, aki elrabolta a karácsonyt, Balaton színház előadása, Keszthely
Dec. 6. Jön a barlangi Mikulás - Lóczy Barlang (Balatonfüred)
Dec.9. Mikulás futás- Alsóörs
Dec. 9. Mikulás futás Balatonszárszó
Dec.2-20. Fónyodi Advent  
Dec. 3-23. Téli Varázs Siófokon
Dec.2 -23. Tihanyi Karácsonváró napok

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában