Gyerekek mentése

2023.11.23. 08:00

Életet menthet - Pedagógusokat képeztek a kapuvári mentősök

A Kapuvári Mentők Egyesülete ingyenes gyermek elsősegély képzéssorozatot indított óvodában és iskolában dolgozó pedagógusok részére.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Kapuvári Mentők Egyesülete

Első körben 12 intézményt hívtak meg a programba és igen nagy az érdeklődés. Közel 200 óvónéni, tanárnéni és tanárbácsi szeretne a megfelelő módon segíteni, ha a helyzet úgy hozza.

Az előadáson többek közt megtanulhatják, mi a teendő az eszméletlen gyermekkel, elsajátíthatják a gyermek és felnőtt újraélesztés lépéseit, a légúti idegentest eltávolításának protokollját, de szó esik a sérült végtagok ellátásáról és a vérzések csillapításáról, valamint az esetlegesen előforduló görcsállapotokról is.

Az egyesület minden, a programban résztvevő intézményben hátrahagy egy “Gyermekmentő kézikönyvet”, amelyben bármikor elérhetőek a korábban hallott fontos információk.

A szervezet tagjai köszönik az intézmények vezetőinek és a tanfolyamokon részt vevő pedagógusoknak is, hogy nem csak a gyermekek nevelése-oktatása, hanem a legnagyobb biztonsága is fontos számukra.

Fotó: Kapuvári Mentők Egyesülete

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában