Győr-Sokorópátka

2023.10.06. 06:42

Tekerj A Zöldbe! - Sokorópátkai búcsújárás két keréken

Október 7-én a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség szervezésében, az „Aktív Magyarország” program támogatásával ismét érdekes program kínálkozik a győri hobbikerékpárosok számára. A „Tekerj a Zöldbe!” túrasorozat részeként rendezett esemény ismét a Sokorópátkát célozza meg. A településen búcsúi szentmise és gazdag műsor várja az érdeklődőket. A különleges túrára már várják a jelentkezőket.

Kisalföld.hu

Hatalmas és példaértékű közösségi összefogásnak köszönhetően ez év június 3-án avatták fel Sokorópátkán a Sokoró Kapuját. A világ legnagyobb székelykapuja nem csupán a magyarok összetartozását jelképező szimbólum kíván lenni, de a település a jövőben számos nagyszabású rendezvénynek is otthont ad. Ezúttal a Magyarok Nagyasszonyának ünnepkörében itt tartanak búcsút. A sokorópátkai ünnepi eseményekre Pannonhalma, Ravazd, Felpéc, Kajárpéc és Tényő településekről, de az ország más pontjairól is érkeznek gyalogos zarándokok. Pannonhalmáról motorosok, míg Győrből egy hobbikerékpáros csoport indul el a helyszínre.

Szentmise, közös imádság és búcsúi mulatság

A délelőtt 11 órakor kezdődő program a sokorópátkai Hármashalom oltárnál veszi kezdetét. Elsőként Kara Ákos országgyűlési képviselő, Bassák Attila sokorópátkai polgármester, illetve Vajda Péter Sokorói Tájegység Egyesülés vezetője, a Sokoró Kapuja felépítésének főszervezője mondanak beszédet.

A beszédeket követően megkezdődik a szentmise, amelyet Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát fog celebrálni. A szertartás végén a zarándokok közösen imádkoznak Magyarországért és a Magyar Nemzetért.  

A kora déli óráktól megkezdődnek a búcsúi programok, amelyekben helyet kap a Téti Ifjúsági Fúvószenekar koncertje majd kétórás népitánc és népzenei produkciók következnek. A helyi kultúrházban „Búcsúi Nagy Asztal” sütiverseny lesz, este nyolctól ugyanitt Regös Táncműhelyen vehetnek részt az egybegyűltek.

Nemes célért adakozhatnak a zarándokok

A helyszínen 13 órától jószolgálati étel- és italárusítás veszi kezdetét. A bevétel (azaz a gyűjtés) teljes összegét a szervezők az Sokoró Kapuja melletti terület, az Összetartozás Parkja kialakítására fordítják.

Sokorópátkai Zarándoklat, Ünnepi Szentmise és Búcsú
Időpont: október 7. szombat, 11 óra
Helyszín: Sokorópátka, Kőhányási út
A sokorópátkai kerékpáros túráról további részleteket tudhatnak meg a győri kerékpáros közösségi oldalakon.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában