Nyílt nap

2023.10.18. 13:38

Sokan kíváncsiak a sopronkőhidai fegyházra

Hatalmas volt az érdeklődés a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön nyílt napja iránt, amelyre alig három óra alatt betelt a keret, több mint nyolcvanan jelentkeztek a közelmúltban tartott intézetlátogatásra.

Kisalföld.hu

Zárka – A sopronkőhidai fegyintézet időről időre lehetőséget nyújt a betekintésre. Fotó: Máthé Daniella

A börtön zárt világa vonzza az érdeklődőket, a sopronkőhidai intézet pedig időről időre lehetőséget nyújt a betekintésre. A nyílt napon a vendégek a börtön történetéről és jelenlegi működéséről szóló tájékoztatást követően bejárhatták az épületet. Megnézhették a körletet, összehasonlíthatták a fogvatartottak korábbi és jelenlegi elhelyezését, a múzeumzárka után egy mai zárkába is benézhettek. A látogatók képet kaphattak a fogvatartottak és a felügyelők által használt modern eszközök működéséről is. 

A fogvatartottak vallásgyakorlását szolgáló intézeti kápolna után a könyvtárhelyiségbe és egy tanterembe is bemehettek. Az udvaron kiállított rabszállító gépkocsi és a látogatóhelyiség is különleges élményt nyújtott az érdeklődőknek. 

Volt olyan, aki már másodszor regisztrált a nyílt napra, és most a családtagját is elhozta a programra. A látogatáson a vendégek tájékoztatást kaptak a büntetés-végrehajtási szervezethez történő csatlakozás feltételeiről is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában