kisalfold.hu podcast

2023.10.06. 06:25

Kuriózum érkezik a győri fürdőkomplexumba - Kovacsics Imre igazgatóval beszélgettünk

Két évtizede nyitotta meg kapuit a győri fürdő, idén júniusban pedig átadták 23 milliárd forintból megújult és kibővült RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő komplexumot. Bár a kivitelezők időben elkészültek, az újranyitás követően jó néhány technikai problémára kellett megoldást találni. Kovacsics Imre a létesítmény ügyvezető igazgatója, úgy fogalmazott az idei nyári szezon még terheléses próbaüzemnek számított. Poscast műsorunkban nagy bejelentést tett és az őszi szezon újdonságairól is beszámolt.

Simon Roberta

Kovacsics Imre

Elkezdődött az őszi szezon - Nemzetközi szauna-világverseny magyar döntőjének ad otthont a RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő

Hallgassa meg!

Arra a kérdésünkre, hogy kaptak hideget-meleget a nyári szezonban, nem csak az időjárást tekintve, azt válaszolta Kovacsics Imre, hogy mivel egy élmény és gyógyfürdőről van szó mind a kettőnek teljesülnie kell.

Több mint 100 ezer vendég

- A nyitás óta 100-102 ezer vendéget fogadtunk, amely szép eredmény annak ellenére, hogy nehéz körülmények között épült a fürdő. Hátráltatta a munkát egyebek mellett a járványhelyzet, a háború, a gazdasági válság és az alapanyaghiány is - tette hozzá.

 Fotó: RQ fürdő

- Minden megtörtént velünk, ami egy nyitás után törvényszerű. A felmerülő problémákat folyamatosan megoldották a szakemberek, ami néha időigényesebb volt. Az időjárás sem volt kegyes hozzánk, hiszen a júniusi és júliusi hónapokban nem igazán volt strandidő. Augusztusban élvezhettük a kánikulát, és még szeptemberben is 30 fok körüli volt a hőmérséklet. Azonban a fürdőturizmusban szeptembertől beköszönt az őszi szezon és bezárnak a strandok, így mi is lezártuk a kültéri egységeket - fejtette ki Kovacsics Imre, aki szerint ha kevesebb műszaki problémával szembesülnek és jobb időjárást fognak ki, várakozáson felüli lett volna a kezdet. De így sem panaszkodnak.

Győriek mellett érkeztek külföldiek is

Nagy sikert aratott a Győr kártyával igényelhető kedvezményes belépő, amelynek köszönhetően a vendégek 35 százaléka győri volt. - Meglepett minket is, hogy ennyi helyi használja a fürdőt. A visszajelzésekből tudjuk, hogy a külföldi vendégek is megtaláltak minket, ami a szállásadóknak is jó. Több cseh és lengyel vendég meghosszabbította győri tartózkodását, hogy még pár napig élvezhesse az RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő szolgáltatásait - emelte ki az ügyvezető igazgató.

A szakember elmondása szerint a turizmust tekintve az országos foglaltsági arány nem éri el a két vendégéjszakát, azonban a győri fürdő nyitása után a városban ezt meghaladták a szállásadók.

Elindult a gyógyúszás program

- Októbertől egyre hűvösödik az időjárás, elkezdődik a termálozós időszak, amelyre az egyik legjobb lehetőséget a győri RQ Vízi Élménypark és Gyógyfürdő adja. Kiváló a termál- és gyógyvizünk, ennek köszönhetően számos terápiás szolgáltatást tudtunk elindítani. Elsejétől ismét van lehetőség a 18 éves kor alattiaknak gyógyúszáson részt venni az uszodatérben, amelyet az állam támogat, így térítésmentes a szülőknek- hangsúlyozta Kovacsics Imre.

A győri fürdőkomplexum életében rendkívül fontos, hogy exkluzív, 150 férőhelyes szaunavilág is helyet kapott, amit japán stílusban építettek meg.
Az ügyvezető igazgató a Kisalföld podcast műsorában jelentette be, hogy három napon át - október 27 és 29 között - a szauna fővárosa lesz Győr. - Nálunk rendezik meg az egyik legnagyobb presztízsű, nemzetközi szauna verseny magyar döntőjét. A hazai versenyzők 17 szaunamesterrel vesznek részt a világversenyen, hiszen olyan nemzetekkel, országokkal mérik össze tudásukat, mint: Svájc, Szlovákia, Ausztria, Belgium, Norvégia, Hollandia, Dánia, Olaszország, Lengyelország és Németország - sorolta.

Exkluzív felöntések a szaunákban

Kovacsics Imre azt is elárulta, hogy nem csak felöntések lesznek, hanem különböző gyógynövényekkel fűszerezett maszkokat, teákat is el kell készíteniük a versenyzőknek. - Külön ezekre a napokra váltott jeggyel, bárki részt vehet az ország legjobb szaunamestereinek szeánszain, ahol hét tagú zsűri bírálja el a döntő résztvevőinek teljesítményét.

A japán hangulatú szaunavilág október végén rangos, nemzetközi szaunaverseny magyar döntőjének ad otthont. Fotó: RQ fürdő

A szervezők a japán szauna világ miatt kérték fel a győri fürdőt arra, hogy otthont adjanak a rangos versenynek. - Jövőre a japánok is be szeretnének szállni a versenysorozatba, ezért néhány szaunamester Japánból érkezik, az ottani szauna szövetség elnökével együtt. Igazi kuriózum lesz, hiszen ők is tartanak majd szeánszokat a vendégeknek a versenyen kívül, egyfajta főpróbaként - emelte ki.

A nemzetközi bírákkal is nagy tervük van, ha már látogatást tesznek városunkba. - Mivel igazi szakemberekről van szó, szeretnénk megtapasztalni mit tudnak és megmutatni ezt a vendégeinknek, hogy átérezzék miről is szól a szaunázás világa. Amellett, hogy rengeteg jótékony hatást gyakorol a szervezetre, remek közösségi élmény is - fűzte hozzá Kovacsics.

Emellett állandó szauna programok is vannak Győrben: minden héten hétfőn, szerdán és pénteken, valamint hétvégéken is különböző időpontokban, amiről érdemes tájékozódni a fürdő weboldalán és egyéb socialmédia felületén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában