Helyi életstílus

2023.10.10. 07:45

Hiánypótló szakkönyv jelent meg sportolóknak Fertőszentmiklóson

A közelmúltban jelent meg dr. Fehérné dr. Mérey Ildikó, A sporttehetség felismerése és gondozása című szakkönyve, a fertőszentmiklósi Kaszián Egyesület gondozásában. Előkészületei hosszú időt vettek igénybe, hiszen egy közel negyvenéves munka összefoglalásának az eredménye.

Varga Henrietta

Kaltenecker Szilviának, dr. Fehérné dr. Mérey Ildikónak és Kászoni Editnek köszönhetően született meg a szakkönyv Fotó: Kászoni Edit

A Kaszián Egyesület tagjai évek óta tevékenykednek a kultúrában, hagyományőrzésben, valamint a sport és matematika területén. Elsődleges céljuk, hogy a következő nemzedék megismerhesse egy egészséges társadalom alapjait, melyet oktatási célú társasjátékokkal, előadásokkal, táborokkal tesznek élvezetessé. Ennek érdekében született meg a szakkönyv is.
- A tehetségazonosításban több olyan terület van, amelyet mérni lehet, viszont eddig Magyarországon nem volt olyan jellegű segédanyag, amely összefoglalja ezeket a módszertani méréseket. A Hungarofit az egyedüli olyan módszer, ami mérőműszerek nélkül, objektíven ad pontos értéket az egyén fizikai állapotáról, terhelhetőségéről. Azt gondoltuk, hogy erről szükséges ismeretet adni, így született meg a könyv ötlete, ami hiánypótló ezen a területen - kezdte Kászoni Edit az egyesület elnöke. - Több sportágat érint, külön kitérve a nőkre és férfiakra, ezért elsősorban edzőknek és sporttal foglalkozó szakembereknek készült, azonban azoknak is nélkülözhetetlen, akik saját magukat szeretnék mérni - tette hozzá. - A mozgás egészségfejlesztő és egészségmegtartó hatása vitathatatlan, ahogy az is, hogy a mentális egészség mellett a hatékony szellemi teljesítőképességre is hatással van. Ahhoz, hogy a mindennapi teendőnket elvégezhessük van egy minimum szint, ami mindenkitől elvárható. Természetesen nem kell mindannyiunknak élsportolói szintre fejlesztenie a fittségi szintjét, de arra mindenkinek törekednie kell, hogy a napi tevékenységéhez szükséges szintet elérje és megtartsa - zárta a beszélgetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában